Najdi forum

lisičke

Prosila bi, za nekaj dobrih receptov, kako pripraviti gobe Lisičke?!

Za lisičke pa res ne rabiš recepta! Karkoli narediš iz njih (ali pa z njimi, samo da jih ne vržeš preč) in kakorkoli, je božansko.

Obilo uspeha!

Evo en super recept z lisičkami. Zares je dobro.

Lep pozdrav!

Petra

SESTAVINE:
30 dag ozkih rezancev
sol in poper
30 dag lisičk
10 dag mesnate slanine (rezine)
ena čebula
šopek peteršilja
4 jedilne žlice oljčnega olja
6 jajc
6 dag naribanega parmezana
PREDPRIPRAVA
Rezance skuhamo al dente v posoljeni vodi, zlijemo na cedilo, splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Lisičke očistimo in hitro operemo; večje gobe razpolovimo. Čebulo olupimo in, tako kot slanino, narežemo na drobne kocke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo. V ponvi močno segrejemo dve žlici olja, dodamo najprej slanino, da se razpusti, nato pa čebulo in jo steklasto zdušimo. Dodamo še lisičke in jih pražimo toliko časa, da vsa tekočina izpari. Na koncu vmešamo peteršilj ter začinimo s soljo in poprom.
PRIPRAVA
V drugi, veliki ponvi močno segrejemo ostalo olje; dodamo rezance in jih med mešanjem hitro popečemo; nato primešamo lisičke. Jajca stepemo, dodamo dve tretjini sira, solimo in popramo. Rezance prelijemo z jajčno zmesjo in počakamo nekaj minut, da se jed pri srednji temperaturi zgosti. Nato rezance popečemo v pečici pod zgornjim grelcem pri 200oC (ca. 10 minut); potresemo z ostalim sirom; razrežemo na primerne kose in serviramo.
Preden jed ponudimo, jo potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Petra, hvala za idejo za jutrišnje kosilo:))) Ravnokar sem spucala lisičke in premišljevala, kaj naj naredim, da bo moj, ki je le “jurčkoljubec” pojedel tudi lisičke! In tole, kjer je zraven še sir in pečica – terna!:))))))

<http://kate.moj-album.com/>

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close