Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika DOMAČE TESTO ZA PITULICE

DOMAČE TESTO ZA PITULICE

Mene pa zanima, če prakticirate za pitulice domače testo. Jaz ga za zavitek delam doma, za pitulice pa ga vedno kupim.
Domače testo je zelo mehko tako, da je težko mazati pa tudi si ne znam predstavljati kako bi to testo dvignila in ga nato dala na drugo plast.
Kupljeno je trdo in ga ni težko prestavljati.
Če katera uporablja za pitulice domače testo, prosim naj napiše kako dela potem s tem testom.

lp

Jaz jih delam izključno z domačim testom, je pa res, da ne kompliciram, ne prelagam, ampak zvijem navadno kot za zavitek… režem pa z nitko (položiš nitko pod zavitek, oviješ, zgoraj nitko prekrižaš in potegneš).

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ja tudi jaz sem že razmišljala, da bi jih kar zvila. Kako pa se držijo potem narezane na pekaču? Ali zlezejo zelo narazen ali ne?

lp

Pitulice iz kupljenega, drugo iz domačega testa.

Brala sem tukaj, da ena (menda Evita, dolgo se že ni oglasila?) dela domače vlečeno testo tudi za pitulice. Raztegne, verjetno pusti, da se malo posuši, razreže v pravokotnike.

Če bi jaz tole delala, bi tudi kar zvila kot zavitek.

Mimogrede, Vladka, tvoja ideja z nitko mi dobro služi, vsakič se tudi malo spomnim nate :-))

LP Mimi

Hojla!

jaz sme že delala pitulie iz domačega vlečenega testa in se zelo dobro obnese! Čimbolj ga razvleči (če se le da, bolj v obliki pravokotnika, da bo ena stranica krajša, ker drugače bodo pitulice res ogromne), in ne preveč na tanko (manj kot za zavitek), nato pa ga namaži do polovice ali pa do 2/3 cele površine testa. Normalno zviješ s pomočćjo prtiča, nato režeš in polagaš na pekač….pa dober tek 🙂
Še jaz jih bom morala naredit, že dolgo niso bile na naši mizi…..

LP iz že čisto jesenske koroške 🙂
Zala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close