Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jakobove školjke

Jakobove školjke

Ne se smejat, vendar sem danes prvič slišala zanje, in ker je v reviji en lušn recept se obračam na vas s prošjo, če mi napišete kaj več o njih in kako sploh izgledajo.

Hvala in lep pozdrav!

metka

To so tiste lep pahljacaste skoljke. Oklep je belkast, z lepo vidnim vzorcem:
nekaksne crtice, ki se razpirajo. Velikost? Palca in kazalca obeh rok spni v krog, da se malce prekrivata. ima tudi precej mesa. Najveckrat jih postrezejo kar v lupini.
Ponavadi jih malo oblozijo se z drobtinicami, maslom, cesnom, petersiljem in gratinirajo v pecici.

Lep pozdrav

mi jim recemo har “shell skoljke” /zaradi oblike/ . domacini v istri jim recejo cape sante.
najboljse so kar v lupini /kot pise babi/ z malo cesna,petrsilja in masla. na trznici jih lahko dobis-dokaj pogosto. lp petra

Hvala za inf. o školjkah.
Koliko pa je približna cena le-teh?

metka

tega pa,zal, ne vem!! ponavadi jem sveze nabrane /sosed ribic/. v ribarnici jih pa ze leta nisem kupovala…lp petra

Tudi jaz jih ne kupujem, ker mi niso niti prav vsec. Ce kdo naredi, seveda pojem.
Imam raje navadne crne “pidoce” ali dagnje na buzara…, ki so poceni ali pa dateljne, ki so dragi in zasciteni. Vcasih smo jih pa po skalah pod morjem tolkli:)
Mislim, da jakobove prodajajo po komadu; nisem sigurna.

Hvala obema. Bom jutri v ribarnici vprašala.

metka

so kar drage, nekaj časa nzaj sem dala za dve (ne vem koliko sta tehtali) 1000 tolarjev…

Malo pozno pa mogoče bo vseeno v pomoč.
Pri nas jih lahko kupiš ”original zaprte”, kar priporočam za prvič, da lahko uporabiš za skodelico, in samo meso že očiščeno in zamrznjeno posamezno.
Jaz jih pripravim tako: meso v ”original posodico” pokrijem z naribanim sirom ( zbrinc, nanoški ) posujem z drobtinicami in prelijem z olivnim oljem, pečem toliko časa da se lepo zapeče ( približno 10 min na 200 ), preden postrežem prelijem z iztisnjenim sokom limone, zraven paše kakšen fin hrustljav kruh in to je to, pa dober tek

lp, Tanja

Bom morala napravit enkrat, sedaj jih žal nimajo v naši ribarnici 🙁
Vedno rada kaj na novo skuham oz. spečem, saj imam doma prave gurmane in tukaj ste mi v veliko pomoč. Hvala vam!

Lahko noč vsem!

metka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close