Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika gordy se vrača ;) – Smetanova potica

gordy se vrača ;) – Smetanova potica

Kar krepke počitnice sem si vzela od forumov, zdaj pa prihajam nazaj… Upam, da se me katera še malo spomni, če ne, pa nič hudega, začnemo od začetka )))

Kakorkoli, da ne bom preveč težila na suho… pred časom sem spraševala o pečeni smetani in smetanovi potici… Zdaj sem pa prišla do nekaj podatkov, ki jih posredujem tudi vam.

Najprej. Potico sem že pekla in bila je krasna, sem pa delala, kako naj rečem, “instant” varianto.

Uporabila sem testo za potico, ki mi je prvo prišlo pod roke, narejeno iz 600 g moke, 120 g masla, 100 g sladkorja, žličke soli, žlice ruma, 3 rumenjakov, kocke kvasa in mleka (mislim, da 3 dcl).

Vzhajano testo sem na tanko razvaljala, ga namazala s stepeno sladko (nesladkano!) smetano, posula s piškotnimi drobtinicami in osladila z vanili sladkorjem (bi rekla, da sem približno dve pesti, a bolj majhne posula po vsem skupaj).

Nato sem zadevo zvila, dala v pomaščen model in pustila vzhajati… Že testo je krasno vzhajalo, potem je še potica v modelu narasla na več kot dvakratno velikost. Pečeno najprej pri 200 (da porumeni), nato pri 175°C.

Malo razlike je res bilo v okusu, važno pa je, da je potica bila puhasta in ne presladke, predvsem pa zelo blagega okusa. Katera od vas bo verjetno dodala pehtran…

Druga stvar je pa pečena ali segreta ali pogreta smetana…
7 l nekuhanega mleka se počasi segreva v široki posodi. NE SME ZAVRETI! Iz tega pride približno 1 l pogrete smetane…
Ima svoj, značilen okus, ohlajena se pa da tudi stepati.

Kakorkoli… Takrat sem spraševala, zdaj sem izbrskala odgovor in ga delim z vami.

LP!
Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Hej, Gordy:)

Si uvozena Vipavka, ce se ne motim in tudi krasno torto si naredila za birmo, kajne?

Hvala za podatke!

Lep pozdrav Babi

Ja, pa sem že večkrat hotela vprašat kje je “naša” gordy s čudovito torto in pozitivno energijo :-)). Pa nisem hotela preveč drazat :-))

No, seveda se te spomnimo :-))

Pa pridi večkrat naokoli no :-))

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close