kako porabiti hruške
Veliko vas berem, bolj redko pa se oglasim. Ker imate vedno na zalogi kup dobrih idej, bi prosil za nasvet, kam s hruškami. Moji dve hruški doma sta letos obilno obrodili, hrušk je kar nekaj in vse prehitro zorijo, tako, da jih pojesti niti slučajno ne bomo mogli vseh. Sosedje so tudi že dobili vsak svojo porcijo, kozarci s kompotom so bolj ali manj polni, drugih idej pa nimam.
Kaj doma delate s hruškami?
Hej!
Mi imamo tiste zgodnje manjse hruske in julijske, ” koscie” imenovane.
Najraje jih shranim v zamrzovalniku za kasnejse sladice – ali pudinge ali s kepico sladoleda.
V najsirsi posodi zarumenim sladkor do svetlega karamela, prilijem malo belega vina ali limonin sok, dodam klincke, cimet… in ko dobro zavre, dam eno poleg druge cetrtinke ali polovicke hrusk; toliko, da se malo pokuhajo (ne skuhajo), vsrkajo karamelni sirup in se malo tudi prevlecejo z njim. Ohladim in dam v posodo za zamrzovanje plast hrusk ( ce je kaj karamelnega sirupa, ki se kar kmalu strdi, tudi ), pokrijem z alufolijo in cez drugo plast.Zamrznem. Tako kasneje lahko po porcijah jemljem in uporabim.
Primerno za oblaganje peciv, ker ni vec mokro ( karamel). Tudi kar take so okusne. O kolicinah sladkorja in ostalega ne bi znala povedati, ker delam po obcutku. Upam, da sem razumljivo napisala:)
Lep pozdrav Babi
Mislim, da ste s temi hruškami, verjetno so viljamovke, naredili že vse kar se narediti da. Vsak dan se jih najesti, delati kompot, jih nositi sosedom in prijateljem. Sušiti se teh hrušk ne da, so presočne. Edini nasvet, ki mi pride na misel je, razširiti krog znancev in jim jih poklanjati do onemoglosti:-)) Človeku se teh hrušk škoda zdi, ker so tako čudovitega okusa, da bi propadle, vendar je s to sorto tako, da jo zjutraj pobereš, zvečer pa že počasi začne gniti pri peclju..če je že hudo zrela.
Je pa hruškov kompot iz njih čudovit in pozimi zelo prav pride.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.