Najdi forum

caponata

Babi jo je omenila, da so jo sinoči jedli….in sem jo izbrskala, da ne bom spet naše Babi mučila s Slovenščino, hehe:)))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Hej! Hvala:)

Astra, odgovor sem napisala kar pod tvoje vprasanje. Lp

Pa se to: Prebere se kaponata. In kolikor sem se trudila, da bi izbrskala pomen besede, je nisem nasla.

Za peperonato tocno vem, da je to jed z veliko mesnate paprike – peperoni.

Melanzane alla parmiggiana tudi vem, jajcevci z veliko parmezana:)

Kaponata pa …verjetno bi morali v Sicilijo povprasat:) Je resnicno slastna!

Jaz sem pa še malo brskala…in še nekaj našla…

Se vidi, da imam dopust in se mi ne ljubi cel dan pospravljat:)))

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Hej:)))

Zdaj sem koncala: od tal do vrha pocistila tole sobo ( kup knjiznih polic in se cesa), v kateri sedim in si skuhala kavo, pa seveda za sprostitev se malo pokukala na PC.

Haha, Speedy…vidis, koliko razlicic! Moja je direkt z RAI.
Meni je spomladi zelo vsec z articoki. Bomo pocasi nafilali se nase razlicice, kot pri pitulicah.

Temni oblaki in bobnenje: dopoldne je bilo pa v morju ful krasno.
Lep vikend :)))))) Babi

Vceraj ste mi naredile take guste s tem receptom, da sem sla zvecer do zelenjadarja in se spravila na delo – ampak sem malo priredila recept. Rezultat je prav bozanski, sem ga ravnokar preizkusila :))

Belo cebulo sem zrezala na debele kolobarje in po porcijah opekla na olivnem olju, tako da je ostala se cvrsta; prav tako na kvadratke narezano rdeco papriko (tisto konicasto). Na preostanku olja sem najprej pocvrla pinjole, nato pa se na grobo narezan cesen. Vse skupaj sem sproti dajala v solatno skledo.

Nato sem poprazila in malo zdusila se na majhne kocke narezano melancano, zraven pa dodala strt cesen in poper.

Malo ohlajene melancane sem stresla k prej opeceni zelenjavi, ko se je vse skupaj ohladilo, sem pa dodala se dva na kocke narezana surova paradiznika, scepec soli, malo rjavega sladkorja, zlico balzamicnega kisa in svezo baziliko. Danes zjutraj, ko se je vse ze prepojilo, se malo feta sira in svezega petersilja.

Zelo priporocam, meni in mojemu dragemu se zdi super!:))

pozdravcek,

proxima

No, da se še jaz pridružim-v soboto sem delala caponato in sicer sem se točno držala recepta od babi, izpustila sem samo rozine. Jedli smo jo na popečenih kruhkih, ko smo čakali , da se je meso na roštilju speklo. Odlično!!!!

Je bila v planu, a je žal zmanjkalo časa. Bo,bo. Danes je v planu plaža, jutri fige, potem pa mogoče pride na vrsto tudi caponata.

Do zdaj sem jo naredila dvakrat, obakrat po receptu od Babi. In to z rozinami vred. Rozine dajo piko na i. Popoln uspeh. Sigurno ena od jedi, ki ne bo več manjkala na nobenem pikniku. Še boljša je stara dan ali dva, ko se okusi fino prepojijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close