PEČENE RDEČE PAPRIKE
Tako delam tudi jas. Sem jih pa eno leto vlagala in to tako po Srbskem receptu, da sem jih opekla, odstranila olupek in zlagala plast za plastjo v kozarec, vsako plast pa sproti pokapala z mešanico esenca (kupi se v lekarni) in sladkorja ter malce soli.
Lani pa sem po navodilu kolegice vse to delala z navadnim kisom za vlaganje in se mi je vse pokvarilo.
no, jaz jih pa popečem, olupim, ohladim, potem pa v vrečke in v skrinjo…
ko pa jih želim dati na mizo, pa jih en večer prej vzamem iz skrinje, naredim marinado iz česna, petršilja, kisa in olja ter soli in jo nato v roku 1 ure počasi polivam po zmrznjenih paprikah… kis in sol pomagata pri odtajevanju in pa v štartu se paprika prepoji s tem sokom…
vam povem, noro dobro… paprika pa se zagotovo ne pokvari!
Tudi jaz ponavadi popečem in dam v skrinjo, lani pa sem zaradi “prostorske stiske” v skrinji delala vložene v kisu.
Najprej je vse zgledalo ok, potem pa je kar naekrat v kozarcu okrog paprik nastala taka želatina. Sem že misla da je vse pokvarjeno, pa sem sreča poskusila in je bilo s paprikami vse ok. Vzela sem jih ven, kolikor se je prijelo želatine sem jo odstranila in anredila nov kisov preliv ter hama hama. K sreči sem naredila le kakšna 2 – 3 kozarce, res samo za probo, obiski so tudi ravno bili in smo pač vse pojedli.
Tako da letos tega ne bom več poskušala, bom dala raje v skrinjo, če pa katera pove preiskušen recept za v kozarce pa bom spet malo poskušala.
Jo imam pa nebeško rada.
Jutri bom prvič poskusila narediti, kar sem lani tu prebrala: pečena paprika, olupiš napolniš s sirom (ali karkoli drugo), spaniraš ter spečeš. Že komaj čakam, čeprav nisem ljubitelj pohanja.
Lep pozdrav, Pika
Forum je zaprt za komentiranje.