Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika NA POMOČ ….

NA POMOČ ….

Drage moje kuharice in predvsem dobre svetovalke.
Imam problem, ki ga ne znam rešiti sama, zato računam na vas in vaše dragocene nasvete.

Pri nas doma kar naprej jemo “eno in isto”, vsaj tako pravita moja otroka. Saj ne bi bil noben problem skuhati jedi na 100 načinov, vendar je problem v tem, da na mizi ne sme biti prepogosto meso in zelenjava. No, tu pa se meni začne delati blokada. Kaj torej kuhati za kosilo? Riž, makaroni, špagete, njoki, … kaj kuhati kot prilogo?

Prosim, povejte kaj naj kuham, da ne bo zelenjave in mesta. Napišite še kakšen recept, jaz pa se že jutri lotim enega izmed napisanih.

Hvala!

lp

Sojini zrezki, gobice na 1000 in 1 način, popečeni melancani so malo podobni zelenjavi po okusu, leča, čičerika…

Zraven sladkih jedi (zavitki, štruklji, rižev narastek, češpljevi cmoki, palačinke, šmorn, šnite…) lahko ponudiš kompot, gosti sadni sok, marmelado.

jaz velikokrat ,ko nimam časa naredim: ŠPAGETI S ČESNOM IN PETERŠILJEM-v originalnem receptu je še pekoči peperon,ma jaz ga ne dam.
Gre pa takole,na olivnem olju pocvreš drobno sesekljan česen in peteršilj,toliko da zadiši,in to poliješ po kuhanih špagetih,še malo parmezana,in ga ni raguja(vsaj za me)ki bi bil boljši od te omake.
ali pa NJOKI Z GORGONZOLO:v kozici razpustiš maslo in v to daš koščke gorgonzole,malo mleka da se lažje razpusti,in ko je tako lepo gosto in da se vleče daš noter kuhane njoke.
lp

Kaj pa :

hrenovke v testu,
krompirjev golaž brez mesa ali faširanim mesom……
rižota – vege, gobova
lasagnja s siri
zelenjavni hlebčki v sirovi omaki in krompirjem
pečen krompir + sladko rdeče zelje
mlinci + sladko zelje
ričet, segedin, jota, sarma
paprike polnjene malce drugače s krompirjem ali ričetom ali mešano zelenjavo in rižem
parmsko zloženko
musako…….s mesom ali brez (namesto tega več različnih plasti zelenjave…med krompirjem)
krompirjeva solata + ribe ali kalamari – filani, ne filani, pohani…….
krožnik različnih solat (grška, paradižnikova, zelena, koruzna, fižolova…….)
pizza
makaroni na 1000+1 način
makaronova solata, pečen mesni sir ali jajc
špinača + pire + hrenovka ali jajca
blitva na dalmatinski način + solata
štruklji
žganci + ajmoht ali dobra zelenjavna župca…..
lečina lasagnja
juha, česnov kruh + salama, domača šunka, solata
……………………

Kroki, super, polno idej.

lp

Namesto “klasičnih prilog” kot so krompir, riž in testenine lahko pripraviš ajdovo kašo, piro, ješprenj z zelenjavo in podobno. z dodatkom zelenjave in mesa (meso ni nujno) je lahko tudi samostojen obrok. Seveda s solato.

– šobski sir z jajcem: v glineno posodico daš rezino sira, obložiš z rezinami paradižnika in paprike, dodaš nekaj kosmov masla in pečeš kakih 7 minut, nato ubiješ jajce in pečeš, dokler jajce ne zakrkne. Serviraš potreseno s peteršiljem
– ajdova kaša z gobami
– paprike, polnjene z ajdovo kašo in gobami
– paprike, polnjene s sirom in jajcem in panirane/ocvrte
– narastek iz testenin
– testenine karbonara
– rezanci z orehi
– bolgarski džuveč: v pekač izmenično nalagaš plasti sira (lahko različne vrste), zelenjave(paradižnik, paprike, bučke, jajčevci itd.), mesnih ostankov, kuhanega krompirja. Vmes lahko potresaš različna zelišča – peteršilj, zelena, tudi čebula. Na vrhu sir, vse skupaj zapečeš, lahko čez ubiješ še jajce, da bolj zaleže. Skratka, lahko bi rekli tudi “pospravljanje hladilnika”

LP, Astra

Polenta (z mlekom, zelenjavno omako, mesno omako)
Gresovi knedli
kruhovi knedli
krompirjevi knedli (lahko polnjeni s sadjem ali sami)

Lp, Ela S

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close