Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zamrznjeni marelični cmoki

Zamrznjeni marelični cmoki

Vsi v družini imamo zelo radi skutne marelične cmoke po tem receptu >http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?prikazi=LMN&ID=1896>, zato sem jih dve rundi še zamrznila. Sveže kuham okoli 7-8 minut (so srednje velikosti), zamrznjene pa sem zadnjič kuhala 15 minut, pa se mi je zdelo, da je bilo malo preveč (malce so bili razkuhani). Koliko časa je treba torej kuhati take cmoke, če so zamrznjeni? In kako – a jih daste v vrelo vodo in počakate, da ponovno zavre in od takrat dalje merite čas?

Hvala in lp,
Katarina

Tudi mi obožujemo njoke po tem receptu. Čas pa merim od trenutka, ko voda ponovno zavre oz. ko pridejo njoki na površje, jih kuham še kakih 5 min.

Ja, sveže. Kaj pa zamrznjene?

Aja pa link prej ni uspel, upam, da zdaj bo:

Hej!

Delam vedno s skuto ( tudi slane za prilogo), ker krompirjevih nekako ne obvladam do popolnosti in sem ze pred leti posvojila skutine.Pa se moji jih imajo radi.

Zamrznjene kuham priblizno tako dolgo kot sveze. Ker jih dam v vodo se zamrznjene, je cas do zavretja nekoliko daljsi.Rabijo pa tudi svezi daljsi cas kot krompirjevi. 15 minut je res prevec. Rekla bi recimo 10 minut:)

Sicer je najbolje, da enega poskusis, pa bos videla. Vcasih traja nekoliko dlje, vcasih manj. Odvisno je tudi od skute, oziroma koliko zdroba dodas.
Recepti s skuto niso nikoli do pikice natancni; ce je skuta vlaznejsa, je potrebno nekoliko vec zdroba itd. Praksa me je to naucila.

Lep pozdrav

Babi, kako pa se naredi skutino testo z zdrobom? Jaz ga delam z ostro moko, pa je tudi zelo dobro. Najbrž je treba malo počakati, da se zdrob napne?

Natassa

Hej!

V moji knjigi so nekateri recepti z ostro moko, nekateri z zdrobom, eni pa tudi z drobtinicami ( zlicniki); da, celo z ovsenimi kosmici v sladki ali slani varianti – norveski sirovi cmoki, kot priloga. Bom ob priliki napisala recept, ce bo povprasevanje:)

Z zdrobom je enako. Najprej primesam zdrob in dodam se zlico ostre moke.
Pustim pocivati kaksnih 20 minut, da se napne.

Kupujem pa zdrob v Italiji pod imenom semolina, ki je nekje po debelini nekaj vmes – med naso ostro moko in zdrobom.

Ce si pa navajena z ostro moko, kar nadaljuj, da ne bo kaj narobe. Ti recepti so bolj stvar prakse:)

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close