Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika škrlatnolista bazilika

škrlatnolista bazilika

ali se uporablja prav tako kot zelena?

Hvala in lep pozdrav Mihaela

Ja, uporablja se enako. Sicer ne vem zakaj, ampak meni nobeno leto ne uspeva dobro, zelena pa v enakih pogojih dela krasno.

Hojla Avena!

Hvala za odgovor. Moja je prekrasna, cveti in je polna čebel, zelena pa je “nikakva”.

Lep pozdrav Mihaela

Letos sem v naši vrtnariji kupila baziliko z majhnimi listki. Naj bi bila grška. V začetku je krasno delala, potem pa so se listki kar na lepem osuli in z njo je bilo konec. Nimam pojma, kaj ji ni bilo všeč. Škrlatnolista je pa tudi taka, da ni za nikamor. Zeleno pa konec sezone presadim v lonček in dela na oknu naprej še celo zimo.

Ali si rezala vrhove ? Meni še nobeno leto ni tako krasno delala kot letos. Vedno jo nasadim pod paradižnik, le tega sem zaradi plesni že zdavnaj zmetala proč, bazilike imam pa že več vrečk v zamrzovalniku. Jo pa redno režem…kat vrhove porežem, nič ne kompliciram.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Ja, vrhove režem non stop. Ampak tale grška se je osula tako kot kakšen benjamin, če mu zamenjaš prostor. Tašča ima baziliko zraven paradižnika in ji tudi noro dobro uspeva, sama imam pa žal vrt samo v cvetličnih koritih :-(((
Sicer vsa ostala zelišča krasno delajo, ti dve baziliki pa…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close