Najdi forum

RONIC

Živjo!

Odločijem se za nakup ronica, zanima me koliko ga uporabljate, koliko stane in koliko stanejo priključki, ki se jih da dokupiti. Prosim za vaše mnenje, izkušnje in informacije.

Lp

Pika

Ronica imam že 3 leta in ga ne dam več stran. Uporablja se ga za vse – ribanje, sekljanje, stepanje. Za stepanje imam poseben nastavek, ki stane okoli 5000 SIT, ampak je vreden. Smetano stepa mogoče malo dlje kot ročni, ampak na koncu je trda kot kamen (moraš biti pozorna, jaz sem že dobila ven maslo…). Z njim v minutki zamesim testo. Delaš lahko sladoled (zmrznjeno sadje, jogurt, smetana – njami).

Jaz ga mogoče celo premalo uporabljam – še vedno kar pogosto za na hitro zagrabim ročni mešalec, ker nimam preveč dobrih izkušenj s stepanjem jajc.

Prav tako je fantastičen za ožemanje agrumov – liter pomarančnega soka stisnem prej kot v 5 minutah. Nastavka za sok (jabolka, korenje ipd) pa še nisem uporabljala.

Skratka močno priporočam.

Tukaj je tekla debata o Ronicu:

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Živjo,

jaz imam Ronica že 6,5 let in ga ne dam stran. Sva se že z možem pogovarjala, da če slučajno crkne takoj kupimo drugega. Imam ga kar na pultu, uporabljam ga za stepanje smetane (nastavek sem dokupila), delam testo za pizzo, sekljanje česna, petršilja (tržaško omako), delamo sladoled, frapeje…
Je res univerzalen in uporaben, razmišljam pa o nakupu še ene osnovne posode.
Mož me je grdo gledal ko sem ga kupila (70.000sit, leta 1999), sedaj je pa tudi on navdušen nad njim. Žal mi je le, da nisem kupila tiste variante s tehtnico.

Pozdravček

lpD

Deja+3,

jaz imam tisto varianto s tehtnico, pa moram reči, da je stran vržen denar. Raje uporabljam navadno kuhinjsko, ki mi vsaj sigurno pokaže točno. Ta na Ronicu pa kakor se ji zazdi…

Jaz imam Ronica že 10 let.
druge tehtnice kot tiste na Ronicu nimam, ker sem se navadila, da tam vse stehtam, kar jaz potrebujem. Nikoli mi ni zatajla. Je pa s tehtnico tako, kot z vsako elektroniko – jaz pravim , da se včasih kakšni zmeša:))) Recimo tisti, na kateri se vagam jaz, sigurno:)))))))

Uporabljam ga, lahko rečem, dnevno – ok, kadar kuham.

Uporabljam ga:
– za vse vrste testa
– sokovnik (od grozdja, jabolk, korenja, do pomaranč)
– strgala (kumarična solata, zelje, korenje, … )
– miksam (juhe – tista varianta – zelenjavo zmiksaš, dodaš toplo vodo, začimbe in še malo premešaš, pa je)
– stepam (takoj, ko se je dal kupiti nastavek za stepanje, sem ga kupila, ker je bila ta napaka “starega” Ronica, ker ni stepal – recimo sneg si lahko naredil, a to ni bil sneg z vtepenim zrakom. SEdaj je super.)
– delam majonezo (jaz drzgače ne maram majoneze, edino tisto, ki jo sama naredim pa lahko pojem)
– sladoled – na tega smo notri:))) (pri nas na način: najprej zmiksam sladkor, da nastane prah, dodam zmrznjene jagode in dolijem mleko. Za bolj slasten okus še malo sladke smetane, a mi je ravno zato všeč ta način priprave, ker lahko delam samo z mlekom)
– seklanje začimb

…. ma vse. Jaz ga ne menjam.

Mi je pe že osnovna posoda počila (po moji krivdi, kakor sem kasneje ugotovila!), pa so mi jo zastonj zamenjali (sicer sem dobila že malo uporabljano, a vseeno novejšo), ker so rekli, da vidijo, da zadevo blazno uporabljam:))))

Jaz ga strašno pohvalim in menim, da se nakup splača.
Seveda, kot vedno pravim – s predpogojem, da ga boš zares uporabljala. Ker drugače ga raje ne kupuj.

<http://kate.moj-album.com/>

Oj,
Kate eno vprašanje.
A delaš tudi biskvitno in krhko testo kar v Ronicu?

Pozdravček

lpD

Jaz ga imam sigurno 6 let ali več in sem zelo zadovoljna. Ker je manjši, ga imam na pultu in res veliko uporabljam.(režem, sekljam, sladoled, ožemam….) Morda še najmanj uporabljam sokovnik. Sedaj je cena tam okrog 90.000 sit.
Če ima katera dobre izkušnje glede priprave biskvita, se lepo priporočam, ker to mi pa ni uspelo in še vedno uporabim klasični mešalnik.

Zadeva je res sila uporabna. Z ženo sva ga pred leti dobila za darilo (takrat je stal okoli 90.000 SIT) in od takrat je dobesedno vsak dan v uporabi. Z njim praktično delamo vse (in še veliko več) kar običajno počne navaden mikser, ožemalnik, sekljalnik…Verjetno še danes ni tako poceni zadeva, vendar je vreden denarja. Če bi mu slučajno padlo na pamet da bi ‘crknil’, bi takoj kupil novega. Konkretno za mene je največji čudež, ki ga zmore ta, da iz 0,5 primerno ohlajenega mleka (ki sicer čez nekaj časa skopni) stepe prav tako smetano kot jo z navadnim mikserjem…

LP Štajerc

Hvala za vaše nasvete, naj povem, da sem že klicala v stegne na njihov sedež in čez vikend bom postala ponosna lastnica Ronica. če vam ni težko mi prosim napišite kaj vse delate z njim in mogoče pripišite kak preizkušen recept.

Čau

Pia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close