Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika čiščenje hladilnika????

čiščenje hladilnika????

Končno smo dočakali selitev in se preselili celo za dva štuka višje , to pa pomeni dva štuka stopnic in veliko več prstnih odtisov na mojem hladilniku, ki je siv-srebrn-gorenje(pin in farina). Že tri dni se mučim in delam promet v trgovini s čistili in ni ga hu…. ki bi spucal te prste, pa še ves flekast je ratal. Kaaaaj naj naredim, ali naj ga kar čez okno zabrišem, kar je skoraj doletelo napo, vendar mi jo je ratal spucat tudi od prstov. :))
Prosim, prosim s čim naj še namažem pošpricam,,,,,,

lp lumpa

Ej, čao.

Jaz imam isti hladilnik, pa ga kar s steleksom našpricam in gredo prstni odtisi dol. Probaj

Jaz sicer nimam več inoxa oz. kuhinjske nape………………se mi pa mastni prstki prav lepo poznajo na kuhinjskih vratcih…………..pomagam si s čistilom za kuhinje……npr. Trim, Domestic za kuhinje………..gre ponavadi brez težav do……………včasih pa pomaga že čistilo za okna

Vodna raztopina amonijaka je odlično razmastilno sredstvo, kupiš v drogeriji ali na oddelku s čistili v bolje založenih hiper marketih.
Izredno učinkovito tudi za čiščenje zamaščenih lesenih kuhinjskih površin. Poskusi!

Mako

Jaz imam enak hladilnik in ga uspešno ukrotim s katerimkoli čistilom za steklo (stelex, ajax…). Ga je pa treba temeljito zbrisat do suhega s suho krpo.

Itak je čist samo do prvega obiska …

lp tinca

Ja vrata ni problem spucat, stranice so problem, poizkusila sem z vsem tudi wc čistilom,steleks, ajax,cif ,,,,ne gre. Ostajajo temnejše lise, problem je, ker imam hladilnik takoj ko stopiš v kuhinjo in se ful vidi.
Sem že čisto obupana.
lp Lumpa

A si probala tudi s čistilom za inox? Dobiš ga v vsakem večjem supermarketu. Pri moji tašči deluje tako na štedilniku in pečici kot tudi na taistem Gorenjevem hladilniku. Prvič sem ji kupila kar najcenejšega italijanskega v sparu in se je obneslo, kasneje smo ugotovili, da cenejši ali dražji, vsi delujejo.

Ja tudi čistilo za inox od Am…y, pa do original Bianco, in se mi zdi da je čedalje bolj flekasto.

hvala vseeno vsem lp lumpa

Lumpa, si prestavljam, kako te jezi:(

Malce se bojim, da si mogoce s prevec agresivnimi sredstvi ( wc cistilo) stvar se poslabsala. Kemija nam jo vcasih zagode. To wc cistilo in inox…kdove kaksna reakcija je nastala.

Meni se je zgodilo podobno na vratih belega hladilnika.Od silnega drgnjena nekega madeza z bolj agresivnim cistilom je za vecne case ostal rumenkast madez in postajal vedno bolj rumen, ki je odsel iz kuhinje sele, ko sem kupila nov hladilnik. Sem pa ta cas kamuflirala z unikatnimi “umetnijami” svojega vnuka in magnetki:)

Upam, da ti bo scasoma le uspelo Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close