Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika UPORABA ISKALNIKA

UPORABA ISKALNIKA

Tole temo sem odprla zato, da bo res vsem jasno, kako iskati po že objavljenih temah, receptih ipd.

Iskalnik je res ena čudovita zadeva. Z enim samim klikom najdeš vsemogoče zadeve, nasvete in še marsikaj zanimivega, kar določeni avtorji receptov povedo (predvsem svoje izkušnje).

Torej….
KAKO PRITI DO ISKALNIKA?
Čisto preprosto. Na vrhu sporočil (pos naslovom “Sporočila” so trije “jezički”: Nova tema – Kazalo – Iskanje
Klikneš torej na iskanje.
Odpre se ti okno, ki ga imenujemo Iskalnik (Iskanje).
Takoj opaziš daljši beli pravokotnik, kamor vpišeš ključno besedo, v zvezi s katero želiš nasvet ali recept.

VPIS KLJUČNE BESEDE
V dol bel pravokotnik torej vpišeš željeno besedo.

NASTAVITEV DATUMA ISKANJA
Iskalnik je avtomatično nastavljen, da išče med recepti, ki so bili objavljeni v zadnjih 90 dneh.
Ker forum obstaja že dalj časa, se je veliko receptov pojavilo že več časa nazaj, tudi nekaj let.
Iskalnik je zato prijazen in dopušča možnost iskanja tudi med starejšimi vpisi.
Da pa nastaviš čas iskanja, si moraš ogledati spodnje tri pravokotnike (pod belim za ključno besedo). V njih piše: “Najdi v tem forumu” – “Vse besede” – “Zadnjih 90 dni”.
Klikneš v polje z besedami “Zadnjih 90 dni”, kjer lahko izbiraš, kako “stare” recepte (glede na datum objave) želiš videti.
Sama največkrat uporabim “Katerikoli datum”, je pa odvisno od tega, kaj želite.

In verjemite, ni vrag, da ne bi našli tistega, kar iščete.

KAJ NAREDITI, ČE ISKANJE NE OBRODI SADOV?
Najprej je najbolje preveriti, če je pravilno nastavljen čas iskanja, nato pa, če je iskana beseda pravilno zapisana.

Če pa še vedno ne najdete nič, vpišete novo temo na forum.

lp

BRAVO Kresnica … ravno sem hotela isto narediti! Primoža bi bilo treba prositi, da bi ta tvoj post VEDNO visel na vrhu kot prvi ….

No, upam, da se bodo forumaši/ce nekoliko bolj pridno ‘iskali/e’

Nyah

Smejte se!

Kdor se želi potruditi se lahko, saj VSAKIČ, ko hočeš odpreti novo temo “lepo” piše:
“Nekaj nasvetov za boljše rezultate:
– PREDEN vprašate, uporabite iskalnik (povezava “iskanje” malce višje!) …”

Tisti, ki se nočejo potruditi se pač ne bodo, pa če je 1000 x napisano, kako se to naredi. Tako da, se bomo s tem srečevali znova in znova… škoda… ker se s tem izgublja preglednost – ker je prevelika množica postov z enimi in istimi temami.
Nove ideje pa so vedno dobrodošle, tudi “kuharija” ima ogromno nians in variant, “več kuharic – več ve” in zato so novosti vsekakor koristne za “vedoželjne” na tem področju.

Živjo,
vsem nam iskalnik pač ne dela vedno, kar ne pomeni, da ga ignoriramo. Meni doma dostikrat sploh ne da rezultatov, če grem listat med starejšimi temami, pa prav tako besedno povezavo najdem že v naslovu teme.
sicer pa, nad čem bi se pa nekatere tule razburjale :))

Mogoče bi zraven navodila za iskalnik dobro prilepiti tudi navodila za odgovarjanje.
NAJPREJ DOBRO PREBERI VPRAŠANJE IN ŠELE POTEM ODGOVARJAJ !!!
Da bi bili odgovori res uporabni, ne pa da te kdo “nazmerja” po nepotrebnem, ali pa ti odgovarja, da ne znaš uporabljat iskalnika, ob tem pa tudi sam ni tako dosleden, da bi sploh prebral vprašanje, preden piše svoj napačen komentar oz. odgovor, za katerega ne prosiš.
Se je vsaj meni že dogajalo. 🙂

Vsi smo samo ljudje.. eni bolj slabo uporabljamo iskalnik, drugi bolj slabo berete vprašanja..
Tečke, ki samo napadajo, se pa tako navadiš spregledat.
Na srečo je dovolj zelo prijaznih obiskovalcev tule, ki so pripravljeni pomagati, svetovati in predvsem normalno kulturno komunicirati.

Lep pozdravček,

Vi sploh veste kako malo ljudi bere navodila? Neglede na to, če so na vratih, na škatlicah, tetrapakih ali na internetu…
Mi se v službi večkrat pohecamo, da bi nekateri bili zmožni razumeti le, če bi jih navodila v nos suvala…

Mi pa včasih rečemo: Ko odpove vse drugo, preberi navodila :-)))))

Mimi. nekaj podobnega pravimo pri nas ” RTFM” v prevodu pomeni, Read The Fucking Manual. Pa brez zamere za grd izraz, ampak tako je v življenju.

Ker ne vidim v telo, rad bi te videl v srce.

LP

Julija

Jaz sem tole temo odprla iz nekaj čisto praktičnih razlogov.
Prvi je ta, da se mi zdi, da če človeka naučim ribe loviti, kot da bi mu jih sama ujela (zakaj, mi najbrž ni treba razlagati :)) veliko boljša izbria.
drugi je pa res preglednost foruma.

Zgodilo se je, da sem iskala osnovni recept za pitulice. Ja tega človek skorajda ne more najti, ker je pomoje odprtih okrog 200 različnih tem o pitulicah in potem je vedno vprašanje, kaj so pitulice, kje dobim recept ipd. ipd. Ok, recept sem si shranila. Se pa dogaja, da kaj iščem in se zgodba ponovi. En kup odprtih debat, pa povsod enako…

Čisto verjamem, da nekateri ne znajo uporabljati iskalnika, zato sem tudi razložila korak za korakom.
Če pa kdaj iskalnik ne dela, se mi pa zdi, da to tudi lepo piše in je potem razumno pričakovati, da bo čez par ur delal.

lp

OK, si razložila po korakih. Je pa tudi res, da tisti, ki visimo tukaj vsak dan, vemo, da se teme večkrat ponavljajo. Če prideš na forum prvič ali bolj poredko, tega občutka nimaš. In tisti tudi tvoje teme ne bodo videli, pa če je še bolj razumljivo napisana. Pa vedno, ko se tema ponovi, še kdo doda kaj novega zraven. Zase vem, če bi prišla na forum prvič in dobila na svoje vprašanje celo dizertacijo, zakaj ne uporaljam iskalnika in nobenega odgovora na vprašanje, se na to stran ne bi več vrnila.
Pa saj ravno klepet je čar foruma, ne samo golo iskanje informacij. Konec koncev si se prejšnji teden vrnila s počitnic in naslov tvojega posta je Poletni pozdrav.Zelo prijazno, pa nič konkretno, pa kaj. Jaz to razumem kot čvek temo, ki se je prav lepo razvila in zraven je padel še krasen recept, ki si ga iz naslova posta ne obetaš. A ni to bistvo vsega, pa čeprav se ponavlja.

Avena, čisto dobro namerno je bilo napisano, veš. Zakaj?
Zato, ker, ja…. razumem, da nihče ne zna uporabljati iskalnika, ko prvič pride sem gor. In zato mu je mogoče tole v pomoč.
In veliko hitreje najdeš 10 receptov, kakor če 10 x vprašaš.

Oprosti, če si tole razumela kot nestrpnost, kar očitno si. Če še koga moti, naj Primož tole zbriše, ampak ena jasno napisana navodila za uporabo iskalnika naj pa vseeno ostanejo.

Malo mi je žal, da sem sploh kaj napisala.

Nisem razumela kot nestrpnost. Saj razumem, kaj si hotela. Ampak nihče – ali vsaj večina, ki pride na novo, tvojih navodil ne bo videla, razen, če bi bila kot tema vedno na vrhu. Pa smo spet tam. Žal naj ti ne bo prav nič, vsaj ne zaradi mene. Sploh pa ni nil nihče do nikogar nesramen in ni nobene potrebe po brisanju. Vsaj jaz jo ne vidim. Jaz sem povedala samo svoje mnenje, saj lahko, ne? Kregat se pa sem res ne hodim, se preveč dobro počutim na tej strani :-)))

Lep ostanek dneva vsem!

Vse je v redu! Hvala da se je tole vse napisalo, pride prav.Jaz npr. -včasih sem zelo redna, občasno me ni obiskovalka,…pa človek take stvari pozabi sproti, če ni v kondiciji. Kakšen čvek bi seveda tudi pasal. morda na kakem srečanju, se kaj obeta to jesen …?
lep dan vsem in prijazen pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close