Kuhan krompir in skuta
Danes sem nameravala pripraviti pražen krompir. Sem ga že skuhala v olupkih. Sedaj pa sem v hladilniku odkrila lonček skute, ki je tudi za porabit. Zanima me kako bi skombinirala krompir in skuto. Polnjen krompir žal ne pride v upoštev,ker je predroben. Morda kj iz pečice, kot kakšna musaka?
Za vsak nasvet bom hvaležna, pa lep pozdrav! S.
Hojla!
Evo receptek za eno izmed meni najljubših preprostih jedi: skuhaš krompir v oblicah (v olupkih oz. v srajčki, kakor rečemo mi doma) in če je krompir droben toliko boljše (samo prepolovi ga in daj kuhat), medtm ko se kuha, pa nasekljaš zelišča – veliko drobnjaka in peteršilja, lahko tudi baziliko…..skuto zmešaš z nekaj žlicami kisle smetane, posoliš po okusu in dodaš nasekljana zelišča, dobro zmešaš in nadevaš v lično skodelico.
Nato si vsak vzame nekaj krompirčkov in doda zraven na krožnik nekaj žlic zeliščne skute…igleda zelo lepo, poleg tega pa je zelo zdravo in hitro pripravljeno!
Vedno uporabljam pusto skuto (light, ljubljanske mlekarne) in pa lahko kislo smetano od Meggle (12% m.m.).
Upam da kaj pomaga!
LP
Meni je Zalina pojedina ena LJUBSIH jedi. So obddobja, ko bi to vsak dan jedla:)
Zdaj, ko za vnuka popecem v pecici polovicke neolupljenega krompirja, dam na kroznik nekaj polovick, gor v zeliscnem olju namakan posusen paradiznik, malo rukole in zraven skuto. Res njami ( seveda za tiste, ki so skutarji)!
Lep vecerni pozdrav ( prej ne utegnem k racunalniku) :))) Babi
Zalinega recepta žal nisem mogla uporabit, ker je bil kropir prezgodaj kuhan in zato bi bil v času kosila prehladen.
Zato sem v pekač zložila ene vrste musako, le namesto mesa je bila skuta, ki sem jo razmešala z enim jajčkom in malo soli. Spodaj in zgoraj pa sem dala še malo kraške pancete.
Meni in možu je bilo zelo všeč, otroci pa so bili malo manj navdušeni.
Lep pozdrav! S.
Forum je zaprt za komentiranje.