Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Marmelada iz robidnic

Marmelada iz robidnic

Moram se pohvalit. Na enem od večernih sprehodov, sem jedla robidnice in mi je padlo na pamet, da bi naredila marmelado. Pa sem šla domov po košek in nabirat.
Zdaj je marmelada narejena. mmmm…dobra. Kilo sadja, pol kile sladkorja in želin, pa še eno limono sem dodala. Ni presladka, ni kisla – dobra. Ima pa nek čisto svoj okus. Edino, kar je malo moteče, so tista zrnca.
Potem pa je padla še ideja, da bi jih vložili v žganje. Naslednje pobiranje gre pod sladkor in žganje. O rezultatu poročam kdaj drugič.
Lep pozdrav vsem skupaj

Mi bomo pa probali v žganje dat domače robide – bolj debele, zdaj počasi že dozorevajo, ampak gredo prehitro v usta:)
Jih je pa zanekrat še bolj za vzorec tako da jih bomo sproti dodajali, pa še kako novo sadiko kupila za naslednja leta…
Robidova in podobne marmelade pa ne gredo prav promet – marelična, breskvova, slive, borovnice, ostalo pa konec…

p,

Hojla

tudi jaz sem na sprehodu si nabrala robide – 3 kg. Na hčerkino pobudo je šlo vse za marmelado. Njammmmiiiiiiiiiiiiii…………..

Edino kar sem jaz naredila, da sem robide v multipraktiku zmiksala in pretlačila čez cedilko za juho – mora biti takšna, da je mreža malo bolj redka.
tako sem izločila vse “kroglice”.
hja jaz sem breskve že zamudila, tako da ne bo letos nič domače breskove marmelade (razen če še kje kaj b Brdih a bolj malo verjetno), češplje pa tudi kažejo tako, da ne bo nič. bom kakšno kg češpelj kupila, pa kakšna aromatična jabolka in je ok.

lp

Tajna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close