Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Torta Pika Nogavička

Torta Pika Nogavička

Jaojao,

sem bila tako vesela, ko je moja skoraj triletnica rekla, da bi imela za rojstni dan torto v obliki pikepolonice. Zdaj pa je, tik pred zdajci – sobota, presedlala na Piko Nogavičko. In mama je zgubljena.
Sam biskvit in krema mi po moje ne bosta delala težav, oblika pač. Nekako si predstavljam, da bi bilo najbolje izdelati samo glavo s kitkama. Kaj pravite? Drugače se bom spustila v prepričevanje, da je pikapolonica večja faca. He, he.

Vesela bom vsakega namiga, pomoči.

Glavo bi jaz naredila tako kot bi pikapolonico (s skledo). Za kitke bi pa iz biskvita izrezala več krogov in jih recimo po 3 skupaj polagala zraven glave kot spletene kitke.
Ostane ti samo še krašenje, kjer ne pozabi veliko pegic in oranžne barve za kitke.
Če ti biskvit ostane, pa lahko iz njega izrežeš še kakšno pentljico.

Tako, kot pravi Kresnica bi bilo po moje super. Lahko pa poskusiš kitke narediti iz marcipana. Jaz sem sicer včeraj poskušala nekaj podobnega, pa mi ni najbolj uspelo, ker ga je bilo premalo. S krogi iz biskvita bo bolj sigurno.

Ja, pa če boš biskvit za kitke rezala s kozarcem, lahko narediš take oblike kot so kitke zares… ne vem, kako bi opisala oz. kako se tej obliki reče (elipsa s špičastim kocem :))), ampak, saj najbrž veš, kaj mislim 🙂

Krasno! Tega s krogci za kitke se ne bi nikdar spomnila. Pa tudi glavo sem nameravala speči kar ploščato, pa bo tako res lepše, bolj 3d. Jutri grem še na lov za oranžno barvo, najbrž bom morala mešat rdečo in rumeno, si mislim. Za pegice sem imela v mislih pa kar rdeči ribez. Obraz sem nameravala prekrit z razvaljanim marcipanom.
Res hvala za ideje, zdaj se mi zdi vse lažje in izvedljivo. Bom poročala.

Za čez obraz lahko uporabiš tudi tičino maso, mislim, da jo prodajajo v industrijski prodajalni pekarne Vrhnika.
Pa tudi kakšno slikico pošlji potem, ko bo narejeno 🙂

lp

Končno … fotografija.

No, taka je bila, takrat junija. In dobra.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close