Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Poročno pecivo

Poročno pecivo

Lep pozdrav!

Bliža se poroka moje sestre in s tem tudi peka peciva. :)) V galeriji slik (Srečanje) sem zasledila kar nekaj lepih peciv in bi prosila za recepte.

– Zamikalo me je eno tanko kvadratno pecivo, kjer je polno sladkorja v prahu.

– Hrustljavi piškoti.

– Rombi preliti s čokolado.

Vsak recept je dobrodošel, zato bi bila res vesela, če bi mi pomagali, pa če imate kakšno sliko peciva bi bila tudi vesela.

Zanima me pa še, če ve katera kako se naredijo ježki iz testa za breskve. Sama sem jih videla na eni sliki in baje, da niso kvašeni.

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Teja

Evitini ježki so zelo lepi in dobri so…jaz sem ih delala pred malo in vsi so im se divili. Preporučam. Lepo bi bilo da se naredijo vsi recepti iz galerije slik (Srečanje) na jednom mestu 🙂 Mikajo me mušnice…

Ma jaz ne bi kvašene, ker ne trajajo dosti časa. :((

Evitini trajajo, oni so kot breskve, čuvaš ih v pokritom (Tuperware) in ni problema.

Hej, Teja!

Meni je vsec tudi tisto belo pecivo ( skutine ledene kocke – ali nekaj takega);
prav primerno za nevesto. Ob neki priliki sem ga lepo aranzirala na steklenem pladnju in ob rob sem dodala se malo listicev limonine mete.

Ni tezko narediti in dobro – pa se nezno belo, prav za tak dan:)
Recept je objavljen.

Dobro peko in lep pozdrav Babi

jaaaa, tudi jaz priporočam skutine ledene kocke – sem jih spekla prejšnjo soboto za atijevega abrahama in so šle za med (pobirali so jih kar po vseh mizah, hihihi)…včeraj sme jih spet spekla in jih je ostala danes le še kakšna četrtita…res suepr-tako izgled kot okus.
Pa še to: pohvalil jih je tudi profesionalni kuhar, ki smo ga najeli za pripravo jedi za abrahama. Mislim da to kar dosti pove….:))))

LP

Ja, to pecivo sem že jedla, ampak to bi treba narediti en dan prej in dvomim, da bo ostalo kaj časa, saj bo veliko za okrasiti. ://

Ne pozabi na Mignon pecivo, dobro, lepo, obstojno:

2 margarini
45 dag moke
5 dag kakava
30 dag sladkorja v prahu
5 jajc
1 vanilin sladkor
limonina lupinica

marelična marmelada

Preliv:
10 dag jedilne čokolade
10 dag margarine
1 do 2 žlici vode

Margarino zmehčamo in dolgo miksamo, dodamo jajca, sladkor, vanilin in limonino lupinico. Nato maso razdelimo na dva dela, eni polovici dodamo 25 dag moke, drugi pa 20 dag moke in 5 dag kakava.
Vsako maso posebej spečemo na peki papirju (10 min na 200°C – veliki pekač).

Ko se pecivo ohladi, ga razdelimo na pol in zlagamo: temno testo, namažemo z marmelado, svetlo testo, marmelada, temno testo, marmelada,svetlo testo.

Zloženo obtežimo za nekaj časa (čez noč), povrhu namažemo z marmelado in prelijemo s čokoladnim prelivom

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Teja, lahko ga narediš tudi 1 mesec prej če hočeš – ohlajeno pecivo narežeš na kocke ali rombe in daš na pladenj zamrznit – super se zamrzne in potem tudi odtaja na sobni temperaturi nekaj ur pred “uporabo” 🙂 Tako sem naredila jaz za praznovanje abrahama, ko sem jih spekla 1 teden prej….

LP

jaz priporočam: korpa sadja-orehi, breskve, hruške, jagode, marelice, lubenice, mandarine, črešnje, kostanji + listovi (Goljatov rp); korpica mušnica – Evitine belo-rdeče in belo-rjave, deteljice; košnice, kokos rolada, narančine šnite, trikotniki toblerone, učiteljska dugmad (uf, ne vem kako se kliče na slovenščini :), košarice iz oblatni nadev po volji…vse narediš prej…

Če bi bil kakšen recept, bi bilo tudi dobro…heh…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close