Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Marmelada iz zelenih paradižnikov?

Marmelada iz zelenih paradižnikov?

Živjo!

Ker gre vreme na roke plesnobam na povrtninah, sem se včeraj odločila, da oberem preostal še zdrav, vendar zelen paradižnik. Ker ne bi ravno dozorel v doglednem času, sem se spomnila, da lahko skuham marmelado. Vendar recepta nisem našla (morda pa nisem bila dovolj vztrajna). Našla sem le ajvar, solato ocvrta varjanta.
Mi lahko kdo pomaga z nasvetom? Saj osnovni recept bi še šel, zatakne se mi pri začimbah (cimet, ingver..).

Hvala za vaše odgovore!

Pia

Z receptom ti ne morem pomagati, vendar me zanima, ali je ta marmelada dobra?? Ne zaradi okusa ampak zato, ker vsi pravijo da je zelen paradižnik strupen. Vsebuje namreč ???? (enako kot zelen krompir) in naj se tega ne bi jedlo.

Lp, Ela S

jaz se m tudi to slišala. Zanima me ko lupite krompir ali olupite samo tisto kar je zeleno ali ga zavržete celega? lp

Marmelado iz zelenih paradižnikov sem že jedla. Ima okus po smokvini. Če se ne motim, je škodljiva snov likopiren, ki pa razpade v tem primeru. No, skratka, jaz sem preživela, recept marmelade pa sem založila.
Hvala vseeno za namig.

Pia

v angleškem jeziku, sama še nisem delala…

p,

Aprila, zlata si. Ravno danes sem vrgla eno sadiko ven, ker bolezen napreduje in imam zopet čeden zabojček lepega, toda zelenega paradižnika.
Bom prečekirala recepte in se vrgla na vkuhavanje.

Hvala!

Pia

še en recept za nas, ki ne govorimo angleško

GRÜNE TOMATEN MARMELADE
1000 g grüne Tomaten
800 g Zucker
1 Vanillestange (aufschlitzen und auskratzen)
1 Limone / Zitrone (Schalenabrieb und Filets)
3 ganze Nelken
1 Stange Zimt (nach Belieben)
Zerkleinerte Tomaten mit Zucker mischen, aufkochen und etwas reduzieren, Dann passieren.

Gewürze und Zitronenabrieb, -Filets und ausgetretener -Saft zur Tomatenmasse geben und solange kochen, bis die gewünschte Konsistenz erreicht ist. Mit Zitronensaft abschmecken und heiß in Schraubgläser füllen

Samo v vednost – obstaja sorta paradižnika, ki ostaja zelen, torej se ne barva v rdečo. Morda so ti recepti mišljeni za to vrsto paradižnika? Kolikor opažam je v ameriki zelo poznan, pri nas pa še nisem videla semena. Pa še to – pri nas smo potrgali že precej zelene paradižnike in jih zorili na sončku. Uspešno.

Sem pa ko sem prvič videla zadevo v neki reviji kar debelo gledala :-))

Ja, saj sem jih dala zoret, samo pri količini 20 kg, si lahko privoščim tudi še kaj drugega, kakor počasi zoreč paradižnik, ki pa kljub vsemu še vedno plesni, okus pa tudi ni tisto.
Hvala vseeno za predlog,

Pia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close