Sušilec sadja
Sušilec sadja lahko kupiš v vseh trgovinah, v katerih imajo gospodinjske aparate (Merkur, Interspar, Big bang). Jaz ga imam 2 leti in sem zadovoljna. Pred tem sem za sušenje uporabljala ventilatorsko pečico, vendar je s sušilcem mnogo boljše. Imam takšnega, pri katerem lahko reguliraš temperaturo in čas sušenja. Ali se ti nakup splača ali ne pa je odvisno od tega, koliko boš sušila. Če ne boš dosti, zadostuje pečica.
Maja mi ga imamo dve leti in na veliko sušimo jabolke, hruške, slive, zelenjave res da še nsimo prav stestirali ampak je definitivno boljše kot v navadni pečici sušit…ne vem tudi okus je drug…
se mi pa zdi da je sedaj nek model v merkurju v akciji za 14900 (mogoče tolar več – tja do 15000sit), mislim da je enak model kot ga imamo mi, smo ga prav tako kupili v merkurju po znižani ceni…
p,
Hej!
Tudi sama ga imam ze od leta 1989, tik pred hcerkino poroko ( joj, kako cas bezi) in se vedno brezhibno dela, cepav ga se komu posodim – AEG ; zdaj so verjetno druge znamke.
Susim sadje, gobe, zelisca…. in danes bom susila domace paradiznike – pelate. Tega se bom lotila prvic in upam, da uspesno, kot vse doslej. Ponavadi susim cez noc in potem zjutraj v kuhinji krasno disi.
Ima nastavitev do 12 ur in 4 stopnje jakosti – za razlicne primerke. V pridani knjizici so navodila za predpripravo posameznega sadja, cas in jakost.
Takrat je stal 10.000 starih dinarjev; kupila sva ga v Bovcu, na pocitnicah. Ko sva prisla domov, sva videla, da je bil v nasem mestu drazji za 2000 dinarjev. Torej – dober nakup:)))
Se splaca kupiti predvsem tistim, ki imajo sadje doma. Se obrestuje!
Sadni caji so pozimi tako vabljivi ( slive, marelice, breskve, hruske, agrumi… in seveda visnje, ki dajo se posebno aromo). In posuseni shranki zavzamejo malo prostora; tako je nekaj vec prostora v zamrzovalniku za druge stvari:)
Lep pocitniski pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.