BLITVA
Verjetno je že bil kdaj napisan recept, ampak z iskalnikom mi toliko najde, da potem spet nič ne najdem.
Zanima me namreč kako naredite vi blitvo? Videla sem ko pišete jedilnike, da pišete včasih blitva, včasih dalmatinska blitva, včasih blitva s krompirjem?!?! V čem je razlika?
Kadar jem blitvo ali blitvo s krompirjem na morju je vedno veliko bolj dobra kot če jo naredim doma. Kje ga torej zamočim?
Jaz jo dam za minuto v vrelo vodo, odcedim nato pa na olivno olje s česnom in pražim. Vendar mi ni jasno kdaj soliti in kako dolgo pražiti?
Kako jo vi naredite???
hvala, Pika
Blitvo običajno pripravim s krompirjem, včasih pa tudi brez njega. Delam podobno kot ti. Če delam s krompirjem, jo dodam na kose narezanemu krompirju nekaj minut preden je kuhan, če samo, pa jo nekaj minut kuham – solim vodo, v kateri se kuha. Na olivnem olju ali maslu prepražim česen (toliko da zadiši), dodam krompir z blitvo ali samo blitvo in malo duđšim in to je to. Sama blitvo kuham in dušim zelo kratek čas, saj mislim, da na tak način ohranim več pomembnih sestavin. Če pa jo jem v kakšnem lokalu, potem je zmeraj bolj mehka in prepričana sem, da jo kuhajo dalj časa.
Forum je zaprt za komentiranje.