Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Sojino/riževo mleko

Sojino/riževo mleko

Deževen pozdravček,

Ker se mi čedalje večkrat pojavljajo čudni znaki po zaužitju mlečnih izdelkov (kravjega mleka in tudi kozjega) sem se odločila da poizkusim s sojinim in riževim mlekom. Je res nekoliko dražje (vsaj še enkrat kot navadno) ampak moj želodec je čisto razdražen. Ima morda kdo kaj izkušenj z njima, zanima me predvsem vsebina maščob ter uporabnost (vem da se lahko dela enake zadeve kot z navadnim – alla palačinke in podono) – se bi dalo to zadevo uporabljati tudi na kavi???
Ali obstaja kaka podobnost tudi pri smetani – rastlinske smetane ne maram?
Hvala za vaše izkušnje in ideje,

p, maja

živjo,

jaz veliko uporabljam sojino in riževo mleko. Enako uporabljam kot kravje mleko. Meni je okus všeč, a to je res stvar okusa.

Tudi palačinke so odlične, vendar je za palačinke boljše sojino mleko, namreč z riževim mlekom so se meni nekako čudno delale, pacale.

Tudi v kavi lahko uporabljaš ta mleka, zakaj ne!

Sojine smetane pa ne poznam oz. je še nisem probala tako, da ti ne morem svetovati.

Aja pa še to, na tržišču imaš sojina mleka z dodatkom sladkorja ali brez. Meni so neizmerno boljša tista z sladkorjem, brez kar težko jem oz. pijem. Riževo mleko je pa že samo po sebi sladkasto, tako, da sladkorja niti ne vsebujejo. Pa še to, riževo mleko je bolj vodene strukture.

lp

V soboto sem v Leclercu videla sojino smetano, vendar je nisva kupila, sem si nabavila ovseno in sojino mleko, pa se mi zdi ovseno ful vredu – je opazit da “manjka” maščoba, ampak ful bolj pitno kot navadno sojino. Res pa da ima sojino mleko z dodatki čisto drug okus in je malce bolj pitno…kakih receptov pa še nisem testirala…sem mislila sladoled, pa me je malo strah okusa…imaš kake izkušnje?

p,

ne sladoleda še nisem delala. na kakšen način bi ga pa ti naredila?

Ne vem, sem mislila da na podben način kot navaden – npr pol litra zmrznjenih borovnic, malo mleka, sladkorja, morda smetana sploh nimam pojma kaka je ta sojina smetana, za kaj bi se dala uporabljat, morda le za kuho

p,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close