Najdi forum

Melona

Pozdravljeni !

Zanima me, kaj vse se da pripraviti iz melone ? Slaščice, pecivo, solata,…

Pri nas najraje pozobamo kar hladno za osvežitev.

Mi tudi :-))

Drugače lepo paše v razne sladke sadne solate. Paše tudi v kakšne poletne pikantne solate, recimo s sirom, olivami ipd.
Bovla. Melonin sladoled.

Prav za peko peciva ima verjetno le preveč vode. Ne vem, vendar si ne predstavljam, da bi jo dala peč recimo v biskvit, na pito ali zavitek.

Šlo pa bi, če jo nadevaš po vrhu na kakšno skutno torto in preliješ z želejem. Lahko bi jo tudi zmiskala in dodala v skutno/jogurtov nadev za torto, tako ne bi bilo treba dodajati soka, želatina bi utrdila. Nisem poskusila, ker moji doma ne marajo preveč okusa melone (čudaki :-)), ali ne), zase sem prepričana, da bi šlo in da bi mi bilo všeč.
LP Mimi

Narežem jo na koščke, pokapljam z limono, dodam malo sladkorja, še boljše en vanilijev sladkor ter malo ruma. Če jedo otroci pa rumov sladkor. Za nekaj časa v hladilnik in zelo okusna, osvežilna sadna solata je tukaj.
lp

Najraje kar dobro ohlajeno in narezano na kocke. Pa pršut mi zelo paše zraven. V novi Anji pa je par simpatičnih receptov za pripravo jedi z melono. Sicer so menda namenjeni hujšanju, kar pa je še boljše.

Lani sem naredila melonin džem po receptu na strani

Džem je bil dober, zanimiv, predvsem je bilo veliko komentarjev, da je zanimiv. Je že tako, da melona ni tisto pravo sadje za pripravo shrankov, na katere smo navajeni, da so v babičini shrambi.

Hej!

Kar tako, narezana na koscke s kaksnim dodatkom ali brez.
Zelo lepo in vabljivo zgleda: steklena sirsa, nizka posoda ( za pite) – v njej na kocke ali tikotnike narezani koscki melone, breskev in lubenice ter listici limonine mete – z dodatki ali brez; seveda dobro ohlajeno. Lahko se igras in naredis mavrico:))

S prsutom – zakon:)

Moj najljubsi sladoled ( doma narejen) : kepica limoninega in kepica meloninega.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close