Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika “Vsebina” torte

“Vsebina” torte

Pozdravljene po dolgem času! Leto je naokrog in spet bomo praznovali. Lani sem po vašem nasvetu spekla Elino torto in bila je pravi uspeh. Letos pa… preiskusila sem že dve torti pa nekako mi nista najbolj. Rada bi nekaj svežega, vendar ne s sadjem (mogoče kot okras) in ne s kokosom. Šla sem na iskalnik pa sem dobila samo povezave z oblikami torte, ki meni ne dela težav (torta bo v obliki Leva), bolj mi dela težave vsebina. Kaj in kako skombinirat, da bo nekaj svežega, všeč otrokom in odraslim? Sem prezahtevna? Če imate kakšne dobre recepte, vas prosim, prosim, prosim, če jih lahko delite z mano.

Za čokoladno kremo:500 g maskaropne sira, dve sladki smetani+2 kremfixa, 400 g nutele
Za vanilijevo kremo: 500 g maskarpone sira+2 dolcella kremi za tiramisu po navodilih iz škatle

Hm, malo vseeno razloži, kaj si predstavljaš pod “sveže”.

Lahko je res čokoladna ali vanilijeva, kot predlaga zgoraj. Kuhana čokoladna krema iz jajc, sladkorja, čokolade in masla, z dodatkom malo likerja je drugače krasna, ne vem pa, kako gre tebi v kontekst.

Potem pridejo v poštev vse variante skutnih in jogurtovih tort. Večina sicer dodaja zmiksano sadje, vendar ni nujno, so tudi samo bele torte brez sadja, samo malo na vrh za okras. In definitivno so sveže. Mogoče pa bi tudi ti le dodala malo zmiksanih jagod ali malin, bolj za barvo :-)) Dovolj je že, če dodaš sadni jogurt.

Potem so še ledene torte, mislim tisto s kuhano kremo in s stepeno smetano, ponavadi se naredijo dvobarvne, belo-rjave. Ker prevladuje smetana in ne čokolada, so bolj lahke, mogoče bi lahko rekli tudi sveže.

Vem še za sladoledno torto, tj. plasti biskvita in plasti sladoleda.

Od nesadnih tort so potem še razne variante orehovih, lešnikovih ipd. Mogoče punčeva? In potem še umetnine ala Doboš torta, Esterhasy…

LP Mimi

Punce zlate ste. Problem je, da gre za otroško torto, t.j. praznovanje 6. roj. dne in tako pri torti odpade alkohol. Sveže je zame recimo skutine ledene kocke. Vem, da kompliciram, ampak na kakšno skutino torto ne vem kako bi se dalo narisat in napisat besedilo. Sladoledna je dobra ideja. Hvala bom poskusila kar s sladoledno.

Ok, potem imaš rešeno.

O tem, kako okrasiti skutino torto, sem razmišljala že sama, ko sem pisala. Varianta je lahko čisto preprosta tako, da debelo plast skutne kreme daš med dve tanki plasti biskvita. Oziroma na vrh običajne skutne torte položiš tanjšo plast navadnega rumenega biskvita in okrasiš kot po navadi.
Debele želatinaste plasti, na katero bi se verjetno tudi dalo kaj napisati ali narisati, pa tudi jaz ne maram preveč. Za leva niti ne bi šlo.
LP Mimi

V torto bi lahko dala tudi nadev iz na kocke narezanega bisvita zamešanega z marmelado. V tak nadev dam jaz precej ruma, če torta ni za otroke.

Lp E.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close