Skutine palacinke
Vem, da je bilo verjetno na to temo napisanih že kar precej receptov, ampak ker nimam veliko časa se obračam na vas. Namen imam narediti skutine palačinke, pa me zanima kaj še poleg skute uporabite za nadev: kisla ali sladka smetana, cimet, vanilin sladkor, jajce,.. mogoče še kaj?
Kaj pa za priliv, da jih nato spečem v pečici. Ali naj uporabim kislo ali sladko smetano?
Drage punce,
je pa res zanimivo, kako različno se “obnašamo” s pripravo skutinih palačink.
Jaz pripravim nadev takole: beljake + malo soli, stepem v sneg, vanj vtepem še nekaj sladkorja. V pasirano skuto dam rumenjake, naribano lim. lupinico in oprane rozine. Primešam rahlo sneg ter s tem nadevam palačinke, te zložim v trikotnike in jih naložim na z maslom namazano plitvo posodo, premažem jih s kislo smetano. Pečem jih kar na štedilniku na zelo nizki temperaturi in jih kmalu obrnem, da se popečejo še na drugi strani. Zelo je treba paziti, da se ne zapečejo preveč. Postrežem rahlo posladkane s sladkorjem v prahu in malo cimeta. Dobre so potem tudi hlane, seveda če jih kaj ostane.
Me zanima, ali bo katera poskusila na tak način pripraviti palačinke.
Tak skutin nadev naredim tudi za jabolčni štrudl in se moram pohvaliti, da naredim zelo dobrega. (:-) tudi moji ga hvalijo.
lp E.
Forum je zaprt za komentiranje.