Friteza
Fritezo imamo doma in jo uporabljamo zelooo redko. Kdaj pa kdaj kakšen pomfri. Imamo staro klasično, ki jo je treba pucati v celem. Taka sigurno ni potrebna v gospodinjstvu. Pri sošolki sem videla novejšo izvedbo, kjer je notranji vložek iz litine s premazom proti prijemanju in se vzame ven in posebej opere v pomivalnem stroju. Štos pa je tudi v tem, da ona kuha rižote in golaže v tej fritezi, potem pa celo postreže v isti posodi. Zelo praktično.
Lp, Ela S
Je nimamo.
Enkrat sem nekaj razmišljala, če bi prišla v poštev za nakup, in sicer me je zmotilo to, da se mi olje “na oko” skoraj gotovo preveč segreje in da ni dobro cvreti v preveč pregretem olju. Vendar se je tole vzdrževanje nastavljene temperature izkazalo za edino prednost. Ni moglo prevagati proti temu, da sploh bolj redko cvremo, kakšen dunajski in malo pomfrija na redke čase in to je vse. Pa velika količina olja, ki dooolgo nekje stoji, ni prostora na pultu, čiščenje itd.
In tako je očitno sploh ne bomo imeli…
LP Mimi
Pred nekaj leti smo jo imeli in jo tudi uporabljali,najbolj za ocvrt krompirček, vendar sem bila vedno tri dni prej slabe volje, ko sem jo morala čistit. Potem pa sem se enkrat razjezila, jo vrgla v smeti, od takrat pa jo sploh več ne pogrešam. Ocvrtih jedi ne jemo, če pa se nam že zalušta dunajskih zrezkov (dvakrat na leto), pa ocvremo v posodi. Tako da – vsaj zame – nepotrebna zadeva pri hiši.
Forum je zaprt za komentiranje.