nakup pečice – kaj je potrebno vedeti
Pozdravljeni,
končno bom tudi sama imela pečico – v najemniškem stanovanju je ni bilo, sedaj gremo na svoje in bom končno lahko po mili volji pekla sladice, meso, krompir …
Zanima me, na kaj moram biti pozorna pri nakupu pečice? Ponudba je res ogromna, zato bi potrebovala kak nasvet, kaj je dobro, da pečica ima in kaj
lahko pogrešam. Aja, pa da ni pretirano draga, saj vem, da hudo draga pečica nudi veliko, pa vendar: potrebujem nekaj iz srednje cenovnega in kvalitetnega razreda.
Pred kratkim sem tudi sama zaradi odhoda “na svoje” kupovala novo kuhinjo – pohištvo in vse gospodinjske aparate. Vse aparate smo kupili Gorenjeve. Že doma smo imeli vse Gorenjevo, pa tudi velik del sorodstva in vse je delovalo leta in leta brez problemov. Ravno pri nakupu pečice sem bila v dilemi, saj so nove pečice ožje od tistih, ki so jih včasih delali. Nekateri drugi proizvajalci še imajo širše modele, toda na koncu sem se vseeno odločila za Gorenje in ožjo pečico – bodo pač rolade malo krajše. Pred časom sem zasledila, da obstajajo pečice s pirolizo in kar malo mi je žal, da tega nisem vedelaže prej, da bi se malo bolj pozanimala. Prednost teh pečic je ta, da se v bistvu same čistijo – dosežejo takšno temperaturo, da umazanija preprosto zogleni in odpade in nato jo le še pometeš. Kakšna je cena teh pečic ne vem. Želim ti dober nakup in veliko užitkov ob uporabi!
Jaz pa imam pečico od Boscha in je enkratna. Je sicer malo dražja ampak vseeno če že enkrat kupuješ je mogoče boljše odšteti malce več denarja pa da dela dobro saj je to takšna stvar, ki je ne kupuješ ravno vsako leto.
Pri pečici je sigurno najbolj pomembno, da je ventilacijska, če ima samočiščenje pa še toliko bolje.
Jaz ko sem kupovala novo sem hotela samostojno tako, da stoji na pultu oz je vgrajena.
Prej sem imela klasično pod štedilnikom ampak ta na pultu mi je blazno všeč ker se ni treba pripogibati in lepo vidiš vanjo.
lp
Najbolj važno je, da je ventilatorska. Ko se navadiš, zelo odnese, da lahko pečeš več nivojev hkrati, za piškote pa je sploh nuja. Mogoče so novi modeli tako ali tako že vsi taki, ne poznam. Pri svoji pečici sem dokupila še tri aluminijaste pladnje, tako se 3 pladnji piškotov pečejo, naslednje 3 zunaj polagam, nato samo hitro zamenjam. Sedaj bom dokupila še eno rešetko, za podlago se mi zdi boljše kot polni aluminijasti pekač, če imam dva nivoja jena sked ali silikonskih pekačev.
Poišči z iskalcem več let nazaj. Pisalo se je že tudi o parni pečici… vendar jaz ne poznam.
LP Mimi
Mi smo kupili pečico MIELE, ki je trenutno v akciji, za 270 tisoč SIT, skupaj s kuhalno ploščo (ne moreš kupiti le pečice). Je pa čisto osnovni model, nima “tajmerja”, pa nima teleskopskih vodil, je pa menda po zagotovilih večih prodajalcev zelo kvalitetna, lahka za čistit, bolj pregledna, manj vroča vrata… Smo pa kolebali med to in Gorenjevo za 110 tisoč, ki pa ima tajmer in teleskopska vodila, ampak je taka, da se vsak prstni odtis pozna njej.
Lp!
Tudi jaz sem pred kratkim kupila novo pečico. pomembno je kot so povedale že ostale, da je ventilatorska. Jaz sem se odločila še za pirolizo. Cena je bila malo višja, ampak vredna vsakega tolarja. Je od Elektroluxa, cena 236.000,00 SIT. Drugače pa so v trgovinah zelo prijazni prodajalci in ti bodo zelo radi pomagali pri odločitvi.
Forum je zaprt za komentiranje.