piknik-jedilnik-pomoč
Po red dolgem času me je zajela tista…kaj pa vem kako naj povem…rada bi zopet nekaj ustvarjala v kuhinji. Ker se bliža hčerin rojstni dan, sem se odločila da odpade standardna kura na žaru in čevapi zraven. :))
Rada bi nekaj kar bi pripravila vnaprej, na dan D pa samo znosila na mizo. Pa da ne bi bilo v stilu….klobase in koščki sira na pladenj in je to to.
Torej, če se kateri da, bi prosila za pomoč pri sestavljanju jedilnika. Naj povem da bo na praznovanju tam nekje 12 do 15 odraslih oseb + 5 otrok do štirih let.
Najprej moja zamisel. Hvaležna bom vsakega predloga.
-štefani pečenka
-nadevana francoska štruca
-sočna pečenka
-solate iz sezonske zelenjave
-problem nastane pri prilogi – hvaležna vsakega predloga, da ne bom ravno ostala pri kruhu. (pitulice se mi zdijo kar mikavne, a ker jih še nisem delala, ne vem če bi šle ravno k zgoraj omenjenemu)
-za otroke sem imela v mislih hrenovke narezane na pol in popečene(sveže pripravljene)
-za popoldne bi za otroke potem pripravila še možnost mini pizze, ki bi si jo sestavili sami.
-kaj pa popoldanska malica za odrasle? Kak prigrizek, pripravljen vsaj nekaj ur prej? Kakšni obloženi kruhki mogoče? Tudi tukaj sem brez idej.
Pecivo. Za prigrizke vmes bodo slano pecivo(narejeno doma), keksi (domači), torta bo seveda, vsi so že navajeni moje potratne potice, zraven bi še kaj, kar bi ostalo ob morebitni vročini.
Če vam ni odveč, bi prosila še za kak nasvet, mogoče kako drugo varianto,… Hvala vam lepa.
Tvoje ideje so čisto dobre, tako da jaz ne bi nič dosti spreminjala.
Pitulic se kar loti enkrat prej, da vidiš, kako gre, čisto dobro bi pasale zraven. Slane seveda. Lahko jih spečeš prej, ponudiš mrzle. Še bolje je, če jih spečeš prej, pred serviranjem pogreješ v pečici. Še bolje, če jih pripraviš prej, surove držiš v hladilniku (že narezane ali še v zavitku), nato spečeš tik pred zdajci. V ventilatorski pečici lahko 3 pladnje naenkrat. Skratka, vse je odvisno, koliko imaš časa, koliko je pečica blizu itd. Definitivno pa se splača.
Za popoldansko malico bi pripravila kakšno riževo ali testeninsko solato, francosko, ki mora tako prej stati. Ja, kruhki tudi, to vedno prav pride. Kakšna pitulica ali pečenka bo še tudi ostala. Backini bučni polpeti (iskalec). Tzatziki.
LP Mimi
sprasujes,kaj za prilogo…mogoce kruhke popecene na cesnovem maslu,lahko so tudi kaksni struklji. zelo mikavna zel.priloga je melancani+bucke /danes napisala speedy/.
za popoldan pa,kot ze omenjeno, kaksna rizeva,makaronova solata,lahko tudi solata iz jajcevcev,kus-kusa,lahko tudi kaksna ribja marinada /ce so gostje ribji/. vse nasteto lahko pripravis veliko prej. veliko uspeha in uzitkov petra
Forum je zaprt za komentiranje.