Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Lahko zamrznem?

Lahko zamrznem?

Drage kuharice……

Čistim skrinjo……..pa sem našla zamrznjenega piščanca in polnjene raviole.

Trenutno sem sama, pa to ne bo šlo v promet.
Pa sem mislila, da bi iz pišanca skuhala lonec obare, raviole pa kot prilogo h govejim zrezkom v omaki…….pa ne vem,lahko obaro in raviole, ko bodo kuhani, spet zamrznem, če so bili že zamrznjeni surovi?

Hvala za nasvet.

Meli

Verjetno lahko….jaz osebno nikoli ne zmrzujem dvakrat…ne vem zakaj ne. Zakaj moraš pa vse skupaj odtajati ?

Kadar sredi poletja čistim skrinjo, si poprej ohladim vse vložke, ki jih imam in robo dam v hladilne torbe. Potem pa zagrejem velik lonec vode, ga postavim v skrinjo in jo zaprem . To ponovim še enkrat in skrinja je odtajana. Pomijem in robo zložim nazaj. Problem je edino kakšen zamrzjen peteršilj, bazilika…to zelo hitro postane mehko…

LP
A.

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Vse knjige (in moje izkušnje tudi), pravijo, da lahko. Do sedaj je bilo še vedno vse v redu. Vseeno porabi skuhano jed v enem mesecu.
LP

Splošno pravilo je, da lahko odmrznjeno hrano po termični obdelavi nazaj zamrzneš. Toliko glede neoporečnosti.

Slab občutek imamo pa verjetno zato, če se zamisliš v tiste ledene kristale v celicah, ki že prvič naredijo eksplozijo na celičnih stenah, kaj se potem s kvaliteto hrane dogaja v drugo. Ampak če je treba, je pač treba, ali ne.
LP Mimi

Hvala vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close