Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika JABOLČNI SLADOLED

JABOLČNI SLADOLED

Pozdrav,
ali ima morda kdo recept?Ali idejo, kako bi ga naredila?
Nimam strojčka, bi ga naredila nekako na sladki smetani, mletem sladkorju itd.zamrznila,…?

Hvala za namige
lp

Hmmmm… jabolke imajo mogoče malenkost preveč vode, ampak vseeno – poskusi naslednje:

Osnova je vanilijev sladoled:
vzemi 4 dcl sladke stepene smetane in vanjo vmešaj 4 dcl kisle smetane, dodaj vanili sladkor in sladkor v prahu (po okusu)…

nato skuhaj in ohladi jabolčno čežano (za cca 2 skodelici) in jo vmešaj v vanilijevo maso, zraven bi pa še dodala ščep cimeta in mletih klinčkov.

Če hočeš bolj “kockast okus” po jabolkih pa dodaj na drobne kocke narezana jabolka (2 kom), ki si jih prej pokapljala z limoninim sokom, ali pa tiste posušene jabolčne krhlje, ki jih tudi narežeš na kocke – vendra ne vzemi tistih suhih, ampak tiste penaste, gumijaste…

no, zgolj moj predlog…
Sama na podoben način delam kremo za torto…

p.s.
poročaj kako bo uspelo…

lp
N.

Apple Cinnamon Ice Cream

3 egg yolks
400 g Sweetened Condensed Milk
1 cup applesauce
1/2 teaspoon ground cinnamon
2 cups whipping cream, whipped
DIRECTIONS:
In a large mixing bowl, beat egg yolks until smooth; beat in sweetened condensed milk, applesauce and cinnamon until well blended. Fold in whipped cream. Pour into 9×5 inch loaf pan or other 2 quart container; cover. Freeze 6 hours or until firm. Return leftovers to freezer.

zveni okusno, aja kondenzrano mleko sem pri nas zasledila v leclercu (mislim da je pakunga za 300 g)

p,

No, naj povem.
Sem naredila najprej kot pise Nika, s tem da ker ni bilo kisle smetane, sem pac dala jogurt.Jabolka pa sem spekla z rjavim sladkorjem, cimetom, maslom, klinčki, pečeno in razmehčano skosala in dodala masi, zmrznila.Zjutraj poskusila, vse je ok, samo,…bi bilo boljse ce bi bil okus bolj poln, jajčni.

Surovih jačk se pa izogibam, torej bom še poskušala dobiti tisti mlečni polni okus, še ne vem kako.

Je pa aroma dobra, s pečenim jabolkom, pa ni vodeno.
Bi lahko dodala tudi malo krokanta iz mandljevih lističev za povrhu ali pa bom zdrobila kakšnen mandljev keks, če ga se imam v shrambi, moram prevert, ker od tam stvari kar nekam hitro jih ni več, samo odpiranje in zapiranje vrat slišim, pol je pa vse naenkrat prazno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close