koruzni kruh iz kruhomata
Nikakor mi ne uspe speči koruznega kruha. Imam Clatronika sicer še ne dolgo, pa vendar vsi ostali poskusi do sedaj so bili uspešni. Potem pa se zopet pogumno lotim koruznega, pa spet nič. Pekla sem iz 500 g moke (350 bele, 150 koruzne), poskusila sem tudi s koruznim zdrobom, 300 ml tekočine in enim zavitkom kvasa. Poskusila sem dodat malo maščobe, pa 1 jajce. Vedno mi na sredini pade noter. Kaj je krivo ? Sicer je vseeno dober, tako da ga vseeno zmanjka… Ampak mene vseeno muči.
Rada bi imela kakšen prizkušeno dober recept. Če me katera osreči bom zelo vesela. Hvala,
K.
Tudi jaz imam tak aparat kot ti in pečem koruzni kruh tako:
400g bele moke, 200g koruzne moke, 2 merici mali soli, malo olivnega olja, 300ml vode ali mleka, en kvas žito, 2 merici mali sladkorja.
Program pa uporabim tisti za pice samo mesenje št. 6, ki traja uro in pol, nato se program sam izklopi ti počakaš če je treba da kruh do konca vzhaja in šele nato daš na program 10, ki je za peko. Upam, da nisem preveč zakomplicirala. Kruh mi vedno uspe. Seveda pa takrat ko mesi vedno pogledam kakšno je testo premokro, presuho in dodam moko ali pa vodo. Lep dan in veliko uspeha T.
Še moj recept (tudi meni je koruzni kruh uspel šele po n-tem poskusu;))
300 ml vroče, skoraj vrele vode
200 g koruzne moke
300 g bele moke
1 žlička soli
1 žlička sladkorja
1 žlica olivnega olja
1/2 kocke svežega kvasa
Najprej nalijem v aparat vročo vodo, dodam koruzno moko in premešam s kuhalnico, nato dodam še belo moko in spet premešam. Nato pa še vse ostale sestavine.
Ugotovila sem, da ne glede na to, katero vrsto kruha pečem. mi najbolje uspe, če ga pečem na hitrem programu. Pri ostalih programih kruh preveč naraste in nato pade skupaj.
Forum je zaprt za komentiranje.