Najdi forum

MIKROVALOVNA

Odločamo se za nakup nove mikrovalovne pečice, pa me zanima če ima kdo mikrovalono LG MB 394 S in če je v redu?

Hvala

Pri nas ne uporabljamo mikrovalovne pečice, resne namene za nakup smo imeli, vendar idejo dokončno opustili.
Čedalje več mnenj se pojavlja, kako je hrana iz mikrovalovne p. uničena, mikrovalovi dobesedno “zažgejo” vse koristne snovi v hrani, na “oko” seveda izgleda čisto normalno. Nimam zdajle pri roki nobenega resnega članka na to temo, priporočam pa, da se pozanimaš tudi v tej smeri.

Doma imam (bivšega) fizika, pa je ravno on najbolj navijal za njen nakup.

Sicer pa hrano hudo zelo lahko uničimo prav z vsakim načinom kuhanja, če pretiravamo.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Saj tudi,če jo pregrevano v posodah je enako, tako daš greti samo tisto kolikor rabiš. Mi smo zelo zadovoljni in porabimo manj umazane posode.

Jaz sem se že nekajkrat oglasila v zvezi z mikrovalovno pečico in se bom še in še.

Pred kratkim sem prebrala knjigo Toma J. Chalka “Kako povečamo samozdravilne sposobnosti” in na strani 87 piše:

Uporaba mikrovalovne radiacije pri kuhanju ali segrevanju poškoduje molekularno strukturo hrane. Obstajajo čvrsti znanstveni dokazi, da je takšna hrana težje prebavljiva. Mikrovalovnim pečicam se je treba izogibati, kolikor je le mogoče.

Lp. E.

Tudi jaz sem slišala, da naj bi bile mikrovalovke škodljive za zdravje. Prav tako so začeli sedaj šinfat rostfrei posodo in spet zagovarjajo staro dobro emajlirano posodo. Baje kovinska posoda tudi nekaj slabo vpliva na kvaliteto hrane, ki se kuha v njej. Pa poleg škodljivih vplivov pečice govorijo tudi o škodljivem vplivu električnih štedilnikov (sploh te novi – s stekleno ploščo). Najbolj zdrav način kuhe naj bi bil na star način – šporgeti.

Skratka… pol pa bodi pameten, ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close