Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika nasvet bela čokoladna torta

nasvet bela čokoladna torta

Sin bo v kratkem praznoval roj. dan in si želi torto, ki bi bila čokoladna, kar se okusa tiče in za pogledati bela, tako , da predvidevam, da bi se torta na koncu premazala s sladko smetano. Rabim pa kakšen dober recept za čokoladno torto. Sem si sicer že ogledala nekaj vaših linkov, ampak glede na to, da sem totalen “aberveznik” za delati torte, se v tisti gori receptov nisem preveč znašla. Torta naj nebi bila preveč sladka.

Pa še nekaj. To leto si želi imeti za motiv torte geparda (želje sicer spreminja vsak dan, vendar pa ta ostaja več ali manj ista). Zadovoljen bi bil verjetno tudi s katerokoli drugim živalskim motiv. (seveda živali ne bi delala kot 3 oblike, ampak bi ga mogoče samo narisala na torto ali pa bi kupila kakašen izdelek iz marcipana ali podobno. ali imate ideje, kje bi to lahko kupila (načeloma imajo v trgovinah ala špar bolj kakšne kužke, pajacek in podobno)….

Za linke in nasvete se vam zahvaljujem in vam želim lep dan.

Oh… Kaj ne bi vseeno malo pobrskala z iskalnikom? O tortah je bilo pa res že OGROMNO govora.
Nekaj mi pa vseeno ni jasno: Gepard… torta naj bo pa bela? Se pravi ti res ostane samo to, da ga nanjo narišeš, ali pa kupiš okraske. Imajo jih v vsaki trgovini z živili, ali pa v industrijski prodajalni pekarne Vrhnika (še večja zaloga – baje).

lp

Bela torta in gepard? Na tvojem mestu bi sprintala sliko geparda, nesla v Pekarno Vrhnika na Brnčičevi (če si iz Lj), kjer bi to sprintali na vafelj. Torto pa namažeš s stepeno smetano, na sredino pa položiš slikico na vaflju.

Asja ti je dala dobro in komot rešitev (slika geparda).

Če boš delala čokoladno torto, ti priporočam meni najljubšo čokoladno kremo, ki je hkrati enostavna za pripravit in brez masla. Sestoji iz sladke smetane in jedilne čokolade – na eno 250 ml sladko smetano potrebuješ 100 g jedilne čokolade (za malo večjo torto ti priporočam 3 sladke smetane in 3x 100 g čokolade). Kremo moraš pripraviti en dan prej, ker mora čez noč stati v hladilniku. Pripraviš jo pa tako – v sladko smetano nalomiš jedilno čokolado in segrevaš tako dolgo, dokler se čokolada ne raztopi. Spraviš v hladilnik naslednji dan pa stepeš z mešalnikom za smetano. Krema je res super!!

Biskvite bi jaz naredila različne – 1 debelejši navaden, katerega bi prerezala na polovico, potem pa še 1 orehov (ali lešnikov, mandljev, kokosov … glede na želje) in 1 čokoladen. Samo ideje …

Jaz pa bi ti priporočala čisto enostavno varianto, če nisi že ekspert. v stepeno alpsko smetano počasi z žlico vmešaj nutelo ampak zelo previdno samo parkar pomešaj(ni potrebno da je povsod vmešana nutela), ker bo drugače nastala ena tekoča polomija 🙂 Natopa ne pozabi da mora torta počivati v hladilniku par ur in to je to.Torta pa naj bo kar v hladilniku dokler jo ne boste razrezali. Otroci jo obužujejo.
LP

Biskvit je s kakavom, Krema pa z belo cokolado. Spodnja plast naj bo nadeta z brusnicnim dzemom, da je torta bolj socna. Ce biskvita ne mores razrezati na 3 plasti, ampak samo na polovico, naredi posebej plast piskotnega testa za osnovo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close