Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Racunalnisko vprasanje

Racunalnisko vprasanje

Hej! Cisto mimo kuhanja:)

Vceraj sem imela z odpiranjem foruma, posameznih postov… hude tezave; trajalo je in trajalo, preden se je kam premaknilo. Mislila sem danes nesti PC na pregled. No, zdaj pa vidim, da krasno odpira:)

Ste imele tudi ve podobne tezave? Da ne bom takoj PC krivila:)

Hvala in lep pozdrav Babi

…včasih internet zelo počasi teče….lp.

Meni se to od doma večkrat dogaja, da odpira zelo počasi. Pride do prezasedenosti omrežja, včasih je pa treba samo “cookije” zbrisati.:)))
Ampak včeraj npr. sem porabila ene 5 minut, da sem poslala en post, ker me enostavno ni povezalo.

Zanimivo je, da se mi v službi nikoli to ne dogaja. Doma imam kabelski innternet, v službi pa Siol.

Babi, jaz pa vedno najprej sistem krivim, pol se največkrat izkaže, da je pri računalniku kaj:))))

<http://kate.moj-album.com/>

Imam siolov dostop (ADSL), pa je vceraj popoldne nekaj strajkal MON – vse ostalo je normalno funkcionirala. Sicer ne vem koliko casa je trajalo, zvecer je spet delalo b.p. .

Cookies tudi jaz veckrat pobrisem, prav tako dam tisto opcjo za brisanje temporary files (iz internet moznosti), pa imam vcasih se obcutek da vse steka :-)).

Da ne govorim kako me razp….., ko napisem kak konkreten odgovor, pa noce poslat, ker se je routerju zazdelo da pac ne bo delal v obe smeri ali kaj. No, to finto zdaj ze poznam, da moram router enostavno izklopit za par sekund in potem spet dela dobro. Je pa to skrajno fajn, ce clovek na terasi lepo uziva v sencki in mora letet v hiso v cisto zadnji kot cisto tazadnje sobe da router resetira :-))))))))))

Mah, racunalniki :-)))))))))))

Že večkrat sem želela vprašati kako pa zbrišeš cookie-je…………….jaz sicer grem na čiščenje diska in pomeče…..začasne datoteke….če se temu tko reče ven……….sam to kukiji niso……?

Ko si v explorerju se postavi na tools (orodja, ce imas slo verzijo), izberi internet options (ali internet moznosti). Se ti odpre eno okno, kjer izberes gumb delete cookies (ali izbrisi piskotke ali kaj podobnega verjetno). To nekaj casa traja, ce ze dolgo nisi pucala. Potem klikni se gumb zraven delete files (ta pa izbrise se zacasne fajle).

To je moznost ki jo jaz poznam, naju bodo pa upam se kako drugace razsvetlili :-)))))))))))

LP

Hvala nekaj smo popucali…………….kaj bomo videli……..

Hvala za poduk:)

Ce ve tej smeri vnuka kaj vprasam, gre priblizno takole:

Zdrdra, ker je njemu seveda vse jasno in misli, da tudi meni,… me pogleda, ce sem razumela ( seveda nicesar), zamahne z roko in….

Bom kar jaz uredil:)

In to naredi tako hitro, da sploh ne vem, kje je kaj pritisnil:)))

Imam kabelsko. Jaz pa vedno najprej pomislim, da PC strajka:)))

Lep dan

Mislim, da so včeraj nadgrajevali forume. Morda je bil to vzrok. Meni nekaj časa sploh ni delala stran.

ok, zdaj pa jaz punce vas vprašam kaj so to cookiji,,,, sem popoln računalniški antitalent in se bojim če kaj zbrišem me bo moj dragi ganjal okoli hiše..:O) če zbrišem te cookije a zbrišem tudi kaj pomembnega ali nastavljenega? pa raje njega ne vprašam ker je približno take sorte kot babičin vnuk, samo da v hujši obliki….tako da se jaz počutim res kot tepka..

lp vsem tem ki ste stručke in ostalim….

Hm, se v računalništvo bolj malo razumem. Reče se jim piškotki in se nalagajo na računalnik ob brskanju po internetu. Čemu so namenjeni??? Pojma nimam, upam da naju bo kdo razsvetlil. Vem pa da se jih da v nastavitvah “onemogočiti” – da se sploh ne nalagajo, ampak potem se nekaterih stvari menda ne da pogledati?? Kaj pa vem, no :-))

Če boš brisala piškotke in začasne internet fajle po zgoraj opisanem postopku, ne boš čisto nič narobe naredila.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Tepka, sem se ravnala po nasvetu Sonca in …vse drugo, kar mora biti shranjeno, je se vedno na svojem mestu:)))

Pozdravcek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close