Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo z borovnicami- vše ideje

Pecivo z borovnicami- vše ideje

Pozdravček !

Danes sem dobila kar nekaj borovnic in bi jih rada nekaj uporabila za kakšno dobro pecivo. Pomagaje mi z vašimi idejami. Nekaj smo jih že pojedli s sladkorjem in jih še bomo. Skuhala bom marmelado in še kakšno pecivo bi naredila. Pomagajte.

Pozdravček vsem skupaj !!!

Nani

nani,

verjetno obstojajo razni recepti za peciva z borovnicami ampak jaz najraje naredim borovničev zavitek. Pripravim vlečeno testo, do polovice ga potresem s prepraženimi drobtinicami, sladkorjem in cimetom ter borovnicami. Ostalo polovico premažem s smetano. Zvitek zvijem s potresene strani, ga dam v namaščen pekač, premažem z maslom in pečem 3/4 ure. Poleg jabolčnega se mi zdi borovničev zavitek najboljši.

LP

Pri nas sedaj, ko je veliko sadja hčeri velikokrat delata jogurtov kolač, ki je ob izdatni količini saja zelo sočen. recept sem dobila na tem forumu in je sledeč:

JOGURTOV KOLAČ UNIVERZALEN

osnovna merica je jogurtov loncek, skratka potrebujes:
2 loncka navadnega jogurta (tisti trdi)-
4 loncke moke
4 jajca
2 loncka sladkorja
1 loncek olja
1 vrecko vanili sladkorja in
1 pecilni

Vse sestavine daj v veliko skledo in mocno premesaj, da dobis gladko maso. NI potrebno locevati jajc in delati snega, ampak dobesedno vse zmesaj skupaj!!!Vlijes v pekac in potrosis s 300 – 500 g sadja po izbranem okusu. (sama dam sadje, ki je trenutno na razpolago v sezoni). Peces pri 200 C, dokler ni peceno.

Hej!

Zelo preprosta je sadna pogaca; uporabis lahko katerokoli sadje. Nic pecilnega, nic mastno, socno, hitro narejeno:)

4 jajca, 4 zlice sladkorja ( malo vanilijevega), 4 zlice moke, limonina skorjica – ce ti je vsec, malo cimeta

Najprej dobro spenis mleti sladkor z jajcki, da dobis gosto, naraslo jajcno kremo. V to postopoma narahlo umesas moko in ostalo.

V neprevelik pekac ( namazan in malo potresen z moko – ali na peki papir) vlijes maso , na gosto potreses z borovnicami in speces.
Ko bo masa narascala, bo malo prekrivala sadje; tako ga bo nekaj po vrhu, nekaj pa med biskvitom. Peceno narezes na primerne rezine. Postrezes s kepico sladoleda ali samo.

Ce bi zelela narediti v original pekacu od pecice in tako vec peciva, zvecaj kolicine.
6 jajck, 6 zlic sladkorja,…..

Biskvit ne sme biti prenizek, da se ne prevec izsusi.

Lp Babi

Hej!

Za celo našo družino je najboljša sladica: spečeš palačinke, in jih nadevaš s stepeno smetano (1-2 veliki žlici), ki jo razmažeš po celi palačinki, nato pa čez še nekaj žlic zmiksanih!! borovnic. Doma tako borovnice kot smetano sladkamo vse z medom (domačim, ga vsako leto naredi deda), ki da krasno aromo!

sveže borovnice + nekaj žlic tekočega medu damo v mešalnik, zavrtiš za nekaj sekund in viola 🙂 Ne znam razložit zakaj, ampak zmiksane borovnice so v teh palačinkah veliko bolj okusne kot če bi dal npr. cele borovnice (sem poskusila tudi tako, pa ni tako dobro!
V bistvu je to najboljša in ena izmed najhitrejših sladic…poskusi, res ti ne bo žal! 🙂

LP

Joj, pozabili smo na tiste kosarice ( pastetke) iz krhkega testa in potem jih napolnimo z borovnicami ali drugim jagodicjem s sladkorjem, kaksno zacimbico -( kar na tesno natlacimo), malo obtezimo in pustimo na hladnem cez noc.
Tisti, ki uporabljate zelatino, lahko z njo prekrijete. Jaz dam domci zele.
Postrezemo s stepeno sladko smetano na vrhu.

To je poleti na severu taka krasna preprosta sladica. Povsod jo imajo!
Lp

Pozdravček!
Sporočam, da sem danes spekla to preprosto sadno pogačo gospe Babi.
Zelo dobra, sočna in lahka.
Hvala, babi!
Jaz sem jo delala s pirino in riževo moko.
lp dome

Hej, Dome!

Si mi dala idejo; bom tudi sama poskusila se s kaksno moko.

Me veseli, da ti je bilo vsec. Saj ni to umetnost vseh umetnosti, a mi imamo radi zaradi preprstosti, porabi se sadje ( nalozim ga tako, da pokriva vso povrsino) in hitro narejeno. Spremlja nas skozi vse poletje glede na zorenje sadja. Koncamo s slivami, ki jih narezem na tanjse kolobarcke, da ne obtezijo prevec rahlega biskvita.
Pozimi pa nalozim zamrznjeno.

In nisem gospa Babi, samo Babi:) Prav?!

Lep pozdravcek in hvala za prijazne besede:)

en fajn recept za muffine, samo ga nimam časa prevajat

Heidelbeer-Vanillepudding-Muffins

Zutaten für 12 Stück:
250 g Mehl

1 Pck. Vanille-Puddingpulver

2 TL Backpulver

1/2 TL Natron

200 g Heidelbeeren (frisch oder tiefgekühlt)

1 Ei

120 g Zucker

80 ml Pflanzenöl

250 g Natur- oder Vanillejoghurt

4 EL Vanillepudding (Fertigprodukt)

12 Papierförmchen

Zubereitung:

Den Backofen auf 180° C (Umluft 160° C) vorheizen. Papierförmchen in das ungefettete Muffinblech setzen.

Mehl, Puddingpulver, Backpulver, Natron und die tiefgekühlten oder frischen Heidelbeeren sorgfältig mischen.

In einer weiteren Schüssel das Ei ein wenig verquirlen. Dann Zucker, Vanillezucker, Öl und Joghurt hinzufügen und gut verrühren.

Die Mehlmischung zugeben und vorsichtig unterheben. Nur so lange rühren, bis die trockenen Zutaten feucht sind.

Die Hälfte des Teiges in die Blechvertiefung füllen. Je 1 Teelöffel des Vanillepudding als Füllung darauf geben, und den Rest des Teiges gleichmässig verteilen.

Die Muffins 20 bis 25 Minuten backen, dann ca. 10 Minuten im Backblech ruhen lassen.

Me zanima ali biskvit kljub temu, da ni v njem pecilnega, kaj naraste ?

Pri nas pa najhitreje izgine čist klasična pita – se še ohladit dobro nima časa 🙂

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

jaz delam borovničevo pito po receptu, ki sem ga že tu napisala:

Lp, Maja

včeraj končno uspela delati muffine po zgornjem nemškem receptu,
se ga nisem točno držala (ker delam peciva, kjer ne rabim uporabljati tehtnice)

tako sem porabila:

Borovničevi muffini (polnjeni s pudingom)

2 vanilijeva jogurta
1 jajce
80 ml olja
120 g sladkorja
1 prašek za puding – okus vanilije
1 pecilni prašek
250 g moke
borovnice

1 lonček vanilijevega pudinga

…zmešala tekoče sestavine, dodala suhe. Na koncu z žlico vmešala borovnice. Pol mase nadevala v modelčke. V sak model dala polno žličko pudinga in potem preko tega spet maso za muffine.

(so hitro zmanjkali)

Lani sem prav na tem forumu dobila recept za pecivo, ki ga ni treba peci – piskotne drobtine, maslo in sladkor v prahu sem zmesala in natlacila v tortni model, cez nadev iz skute, limoninega soka, zelatine in sladkorja, v nadev pa kose sadja (jaz sem dala breskve).

Natancnega recepta se ne spomnim, ampak pita je bila gotova v 15 minutah in zelo okusna, lahka in osvezilna. Z borovnicami bi morala bit prav zazigalna.

pozdravcek,

proxima

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close