Ancka in njeni struklji
Hej!
Zadnjic smo nastevali, kje pojesti dobre struklje:)
V zadnjem Nedelu je cela stran posvecena tej gostilni in seveda njihovim strukljem. Nasteto jih je veliko in zdaj ne vem, ali sem res prezrla…
orehovih niso omenili. So pa cokoladni. Zdaj me pa zanima, ker jih se nisem jedla in ker si niti ne znam predstavljati:
Je nadev cokoladen ali s cokolado politi struklji, namesto z drobtinicami ? Saj bi orehovi bili tako prav fini, s cokoladno polivko politi:))))
Me lahko kdo razsvetli? :))))))
Mene danasnji dan spominja na zacetek pouka; kljub temu lep pozdrav!
Babi, ob branju članka sem se tudi jaz to spraševala :-))
Kakšni so čokoladni štrukli?!?
Članek pa lepo predstavi gostilno z dolgoletno tradicijo.
Tudi zadaj kjer ocenjujo gostilne se mi zdi da je bila ena od priporočenih na tisti temi o štrukljih, ali se motim? Kakšna naključja a ne?
Tole vreme pa tudi meni že malo najeda, prav sitno je. (pol sem pa še jst).
LP
No, recimo, da obvladam te štruklje 🙂
Čokoladni so narejeni nekako takole (po moje seveda): vlečeno testo, nadev pa je iz drobtinic (ali pa je to mogoče zdrobljen biskvit) in zmešan s čokolado (možno, da pravi kakav). Ponavadi ti jih prelijejo s čokolado….
Odlični so, ampak midva s fantom ponavadi narediva tako, da skupaj naročiva enega za posladek, ker je sicer preveč nasitno (če seveda že prej ješ štruklje).
Mi smo bili ravno v soboto…. in sem bila spet čisto navdušena 🙂
lp
Ja v bistvu me muči kakšni so čokoladni štruklji nasploh. Nimam se pa namena vozit na drug konec SLO (hm, sem čisto spregledala kje ta gostilna sploh je) smo zato, da probam štuklje. Ne rečem če bi bila slučajno v tistih krajih. Da pa bi zdaj vesoljna slovenija drla probat točno te štruklje – malo dvomim, pa čeprav so jih hvalili v Nedelu :-)))))))))
Sonce, ki pri nas danes prav krasno sijes:)))
Jaz bom naredila za vnuka po svoje, podobno kot orehove palacinke.
Skuhala bom orehove struklje in jih polila z dobro cokoladno polivko, namesto z drobtinicami na maslu.
Stopila bom tisto Gorenjkino s cimetom in ono z ingverjem –
in mislim, da se bo vnuk oblizoval:))
Bojim se, da bi cokoladni nadev lezel iz testa:( Raje na sigurno, ko nekdo lacen lacen caka kaksno dobroto:)
Lep pozdrav Babi
O, Babi, tole se pa nebeško sliši :-))
Bi se tudi jaz oblizovala do onemoglosti :-))
Pri nas smo danes tudi videli sončka – končno!! Ampak je bila popoldne že ena majhna plohica, pa seveda potem vse oblačno. Eh, bi človek mislil, da je april :-))
Ne vem ali gre mogoče za Šenčursko Ančko?
Jaz sem skoraj soseda pa že zelo dolgo nisem šla tja na te štrukle, ker so preveč nasitni in sploh ne tako dobri kot v Slavkovem domu (koča nad Medvodam)-še senca ne!
Enkrat sem kuharja nahecala, medtem, ko sem v vrsti čakala na mizo, da mi je odkril skrivnost njihovih štruklov. Gre pa tako:
1. Greš v Merkatorja in kupiš vlečeno testo od šiptarja-zavito v navadno polivinilasto vrečko na majhnem papirčku zelen tisk.
2. Zmešaš 1jajce na 1/2 kg skute,malo osoliš in to namažeš na testo. Alu folijo namastiš, potreseš z drobtinami zaviješ in skuhaš štrukelj.
3.prepražiš drobtine in sladkaš.
Jaz sem pila zraven še kozarček sladkega vinčka-mislim, da je bil zeleni silvanec in je njami
Moram priznati, da 3 leta nisem bila pri Ancki.
Zdaj pa ne vem, ali so njihovi struklji res postali mastni! Vcasih niso bili…Tudi sama takoj zaznam odvecno mascobo. Vedno so nam bili vsec zaradi svoje rahlosti. Je pa res, da smo si porcije delili po tem, koliko je kdo zmogel.
Sicer moji pravijo, da naredim res slastne struklje.
Ampak meni je vedno boljse tisto, kar mi nekdo da ze kuhano na mizo:) Ce naredim struklje za kosilo, uzivam v njih sele proti veceru, ko se vse ze umiri in pozabim na vonjave:)
Lep pozdrav Babi
no ja – sto ljudi sto okusov….
mi imamo pa Ančkine čokoladne štruklje zelo radi (običajno jih kupim še za domov) => imajo pa čokoladni nadev in čokoladno polivko. Je pa res, da so tako nasitni, da so kar konkretna glavna jed.
Je pa Ančka očitno znana tudi preko naših meja – večkrat se mije že zgodilo, da smo bili edini Slovenci (tudi mi smo tja že peljali poslovne partnerje in so bili navdušeni 8pa ne le nad štruklji) – pa še blizu letališča je)
punči
Forum je zaprt za komentiranje.