Morski pes…
Imam tri kose morskega psa, a ne vem kako bi bilo dobro da ga pripravim. Sem mislila, da ga rahlo osolim, natrem s česnom, peteršiljem in limono z olivnim oljem in potem ali ga dam v pečico, ali pa še povaljam po moki in ga nato ocvrem.
Kaj mi predlagate, kako ga naj pripravim? Meni diši bolj varjanta z pečico,a se bojim da mi bo razpadel…
TinA*
Hej!
Morskega psa res se nisem delala, zato ne vem, kaksne kosistence je njegovo meso. Mislim, da bi bilo v pecici zelo v redu.
Moli imajo res nezno meso, pa ne razpade. Jaz sicer najraje naredim v skrniclju. Nalozim na peki papir, dodam malo ol. olja, kaksen kolobarcek limone in tudi razno zelenjavo – najraje sladki janez narezan na cetrtine, potem se kak strok cesna in kar ti je pac vsec. Na tanko narezane ploscice krompirja zelo pasejo zraven. Zavijem, robove spnem ali malo zmocim, da lazje vse naokrog zaprem in v pecico. V skrniclju nastane taka dobra omakca in krompircek tako okusen. Ce pa hoces malo bolj zapeceno, pustis nekoliko dlje – celo skorjica nastane:)
Lep pozdrav Babi
Znanka me je podučila, da je treba morskega psa namočiti v mleko, da izgubi močan okus po jodu. Pripravila pa sem ga takole:
na vsak kos vršiček rožmarina, zavila v rezino pancete, spela z zobotrebcem, popekla na maslu (saj vem, holesterol!)in nato dolila dve žlici soka pomaranče. Bilo je res za prste oblizniti in sploh ne vem, zakaj se tega večkrat ne lotim.
LP, Astra
Forum je zaprt za komentiranje.