babi in ostale nujno rabim nasvet za danes?
lepo pozdravljene punce….
danes zvecer dobim obiske in bi rada naredila eno lepo vecerjo,odlocila sem se da jih presenetim z spageti z omako morskih sadezev in poleg tega bi rada pripravila polnjene kalamare.Brala sem poste za 5 let nazaj dobila sem vse recepte samo nekaj me zanima koliko olja naj dam v posodo v kateri bom cvrla polnjene lignje in sicer kar na stedilniku ker zara nimam.
Koliko casa jih cvrem?
Pa se nekaj katera salata bi najbolje pasala zraven,lepo prosim za vase nasvete in se zahvaljujem vsem!!!!
Lep dan ceprav je pri nas dezevno…….
lp soncek
K špagetom bi jaz naredila zeleno solato, kateri bi dodala paradižnik, papriko, olive, mlado čebulo … pa še kaj.
Kot sem že enkrat tukaj napisala, sama ne delam več polnjenih lignjev doma, ker so mi vedno prišli trdi. Lahko pa, da lignji niso dobri, ker od začetka so bili vedno ok.
Na tisti žar ponvi bo kar ok, samo na hitro jih popeci,kajti ligenj postane trd (kot kak čigumi), če se predolgo peče.
Sicer si napisala, na koliko olja jih ocvreš – ne vem kakšen recept si si izbrala, a če jih boš panirala, mora biti malo več olja. Če jih pa delaš kot na žaru, pa ni potrebno.
K lignjem bi sicer pasala (po mojem okusu) krompirjeva solata, ampak če narediš samo eno, bo dovolj.
LP
Hej!
Me ni bilo doma, zato odgovarjam sele zdaj. Upam, da za vecerjo se ni prepozno:))
Lignje lahko das v pecico ali pa v tisto ” tavo”, ki si jo omenila, ali pa v dobro siroko posodo, ki ima svoj pokrov.
Lignji, da ne bodo taki kot cimgum, se ne cvrejo, bolj pecejo. Nalozim jih na malo hladnega olja, da pokrije dno – ne da lignji v njem plavajo in pustim, da se segreva vse hkrati – posoda, olje, lignji. Pustim jih, da postanejo po eni strani rdeckasti, obrnem, da se popecejo se ne drugi strani; potem dolijem malo belega suhega vina ali limoninega soka in pustim pokrito se malo casa, da se tudi polnilo dodela.
Tako delam tudi nepolnjene mahne lignje. Omaka je slastna.
Najbolje bi bilo, ce bi naredila v tavi. Bo obcutek zara. Potem samo na koncu, ko ze odstavis z necim pokrijes to kvadratno posodo ( lahko z desko, ce ni drugega), da se arome prepojijo in lignji umirijo.
V pecici podobno – mogoce bo se najmanj dela.
V katerem delu Italije zivis? Bodo gostje Italijani?
Naj ti vse cimbolj uspe in dober tek:)
Pa porocaj, kako so bili zadovoljni:))) Babi
Zivjo Zala in babi!
Testenine sem delala po receptu od babi in sicer:na hladno olje sem dala morske sadeze,skupaj z oljem segrela,dodala nasekljan petersilj ter cesen in malo poprazila,nato sem dodala suho vino cca.1dcl in pustila dusiti.Edino kar sem sama naredila je da sem dodala na koncu pomodoro(paradiznikov sos)ker ga mi obozujemo.Tudi k tuni dodam pomodoro ceprav mnogi dodajo smetano.Na koncu pa sem primesala k tem spagete.Slastno ni kaj.Mi posujemo cez ogromno grane padane!(parmezan)..POSKUSI….
Babi,nisem tocno v Udinah sem v Tarvisiu napisala sem Udine ker je to nase najblizje vece mesto pa tudi ni dalec od nas.Tu zivim 2,5leti ker sem se porocila sem.Prej sem pa zivela in studirala v Ljubljani 4 leta sem pa cistokrvna Korosica.Zanimivo ne……Torej Vase poreklo je iz Italije lepo.
Dosti jedi sem jedla pa tudi poskusila sama napraviti saj moj moz obozuje ital.kuhinjo….
lep dan obema
Forum je zaprt za komentiranje.