Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika špageti s tuno

špageti s tuno

Povejte mi prosim, kako jih naredite. Hvala

tule je nekaj idej:

Jaz jih velikokrat pripravim takole:
Na olju od tune (odlijem olje na ponev) prepražim čebulo, solim, dodam tuno, malo pomešam ter dodam ali zmiksane sveže paradižnike ali pomi. Potem začinim še malo s peteršiljem, česnim, baziliko, origanom, poprom… in omakica je gotova (10-15 min. dela)

To omakco imam ful rada z barilatovimi ta tankimi špagetki. NJAM!

Jaz delam enako kot Slavči. Uporabim pa tuno s feferoni in česnom od Rio mare, ki je prav fino pekoča 🙂

S tuno navadno pripravljam sirove torteline, najbrz bi pa slo tudi s spageti.

S tortelini dam kuhat se precej olupljenih strokov cesna. Ko so kuhani, jih odcedim, nanje stresem odcejeno tuno iz konserve in dodam nekaj zlic kisle smetane. Zacimbe po okusu in razpolozenju (poper, muskatni orescek, parmezan, sesekljan petersilj ali bazilika).

Se zvijaca za odcejanje: testenine vedno odcedim tako, da vodo odlijem v posodo iz jenskega stekla, v kateri bom nato testenine postregla. Pocakam, da se posoda temeljito segreje, potem sele zlijem vodo v lijak. Posoda in testenine tako ostanejo dalj casa tople.

pozdravcek,

proxima

Čisto enostavno: skuhane špagete zabelim z maslom in nanje stresem direkt iz konzerve tuno. Le malo olja odlijem, ker ga je sicer preveč. Uporabljam pa tuno v oljčnem olju. Čisto brez kompliciranja, le še parmezan na vrh.

Jzst bi to še poenostavila in bi maslo zamenjala z odlitim olivnim oljem, ker mislim da je bolj zdravo.
Malo za šalo.

Ps: jzst dam v lonec z makaroni, ko so skoraj skuhani koščke buč, da znižam kalorično vrednost.
Lep pozdrav

Hej!

Jzst, tudi meni je tuna na testenini najbolj vsec, ce dam direktno.

Iz casov, ko sem se sama vlagala tuno, sem prvic tudi jaz malo pokomplicirala…Rezultat, tuna je olesenela in zgubila svojo zlahtnost:)))

Lep soncen pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close