kalamari na buzari(za Babi, prosim)
kupila sem očiščene lignje, na vašem forumu, ki mi je že tolikokrat pomagal!!,pregledala, kako naj jih spaniram in odkrila vaš recept, Babi …
Zdaj pa ne vem, a naj narežem kalamare na prstane ali ne …
Če sem iz množice postov prav razumela: jih dam na hladno olje, nato segrejem, kalamari spustijo svoj sok, zato znižam ogenj in nato dolivam belo vino … dodam drobtinice-a je to to?
Stokrat hvala!!
Hojla,
sicer nisem ekspert za pripravo morske hrane, ampak vseeno.
mene so vedno učili, da je potrebno sveže (ne zamrznjene) kalamare vedno dati na zelo vroče olje, da se na hitro popečejo.
Zamrznjene morske sadeže pa se da v hladno olje.
Na morju kalamare ponavadi mariniramo v vinu, olivnem olju, sveže nabranim rožmarinu in divjem česnu (če ga uspemo nabrati) in nato na hitro popečemo na žaru.
Hej, obema!
Tisti opisani na hladno so buzara in ne cvrti kalamari.
Ocvrti – seveda v veliko vrocega olja, da se hitro naredijo. Jaz teh ne delam vec, ker mi nikoli tako ne uspejo kot v dobri gostilni, kjer imajo lonce olja ali fritezo:) Na Primorskem jih ne paniramo.
Zato jih delam na buzara. Kupim pa manjse in prerezem kvecjemu na pol, ali malo sirse kolobarje. Ne vem, kako velike imas ti. Manjsi so, bolje uspe. Ne smejo pa postati gumijasti
Predstavila sem jih na srecanju, narejeno tocno tako kot je opisano in vsi so se oblizovali. Omakca pride takooo okusna. Kalamari dobijo tudi malo rdeckastega nadiha. Jes jih potem lahko s kruhom, na testeninah, z rizem…
Mislim, da je tudi slikca s srecanja.
Kara, ce se bos drzala opisa, bo fino in na petersilj, cesen ne pozabi:)
Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.