Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako spečete mlad krompirček?

Kako spečete mlad krompirček?

Jaz ga ne lupim,ampak samo opranega narežem na koščke ne večje od oreha, osolim, dodam nasekljan peteršilj, papriko zeleno ali rdečo-svežo, na kockice narezano čebulo, zalijem z malo olja ali pa tudi nekaj ocvirkov, fino premešam kar v pekaču in dam za eno uro na 23o, vmes malo obrnem, da se rumeno zapeče in to je to. Kako pa ve? In kaj še zraven ali povrh? Sir? Ideje prosimmmmm.

Podobno kot ti ,vse dam na peki papirin posujem z veliko začinbami.Sedaj se dobijo prav za mladi krompir
lp geri

Mladi krompir ponavadi samo opreme, začinim s soljo in poprom in spečem.

Starejšemu krompirju pa dodajam različne dodatke: čebulo, česen, bučke, papriko…

Tudi nov krompircek delam razlicno. Ga ne ostrgam – samo dobro operem.
Nam je zapecena lupinica zelo vsec. Ko nas je pri mizi vec, dam polovicke
v pecico in podobno kot v zgornjih postih.

Z mozem imava rada kuhanega in potem samo polovicke dodane v kaksno
omako. jaz pa najraje kuhan in zeliscna skuta zraven.

Smo pa 2 leti in pol nazaj o krompirju pisali prave ” romane” 🙂

Lep pozdrav

Pozabila povedati, da pride pecen krompircek zelo dober tudi v moji” zar posodi”. Najprej pecem brez pokrovke, potem pa se malo pokrijem.

Mladega krompirja nikoli ne solim. Ima tak prijeten okus. Ce kdo zeli, si ga osoli potem.

Sem pa gledala po TV zelo zanimiv nacin. V pekacek natrosijo sol ( ne na debelo), nanjo polozijo polovicke krompirja z ravno stranjo navzgor, spet samo malo soli in v pecico brez olja.

Razlaga: Krompir vsrka sol, ki jo rabi. Ko vzames iz pecice, otreses preostalo sol in vsak potem stisne krompircek, da zapecena ravna ploskev v sredini poci in vroca para izpuhti. Potem pa jes:)
Moram enkrat poskusit. Lp

Mlad krompirček samo malo ostrgam in operem. Na pekač dam malo oljčka (jaz uporabljam samo olivnega), nanj dam krompirček, ga posujem malo z vegeto ali pa samo s soljo, tik preden pa je pečen, pa ga posujem s peteršiljem. Zelo okusno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close