Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pitulice z nutelo :-))

Pitulice z nutelo :-))

Da povem, da sem končno tudi pri nas prebila s pitulicami. Odkar so na forumu, jih vztrajno pečem, moji pa jih vztrajno zavračajo. Brezvezniki, a tako je. Sicer jih pojedo, vendar s koliko pripombami.

Ta vikend sem se jih zopet lotila, ne dam se. Meni so tako dobre, da me sploh ne gane. Ravno sem se odločala za nadev, ko pride mimo tamala. Vzdihnila sem: Jejheta, kaj hudiča naj dam v pitulice, da bi jih ti jedla? Namreč ta škrat mali ne mara skute, absolutno ne, v nobeni obliki. Ponavadi sem za njo naredila nekaj pitulic samo z jabolki, vendar sedaj res ni sezona jabolk in jih nič nisem imela. Ravno je mazala kruh z Nutello, pa je kar tako brez veze rekla: “S tem jih naredi.” Bolj za šalo kot zares, v smislu, saj ne moreš. Pomislila sem in eno rundo res naredila z Nutello. Testo, skuta, testo, skuta, po vrhu sem kar s prsti razmazala malo Nutelle.

In rezultat? Gospodična je jedla!! Tudi drugim je bilo všeč. Meni so pitulice sicer asociacija na slano, na por, brokoli, špinačo, slane so res boljše, vendar za naše moram delati sladke, ne gre drugače. In če bo to z Nutello, pa naj bo z Nutello. Še vedno zase zraven naredim slane…

No, toliko, da skupaj še enkrat ugotovimo, da so pitulice res vsestranske. Nutella? Kdo bi si mislil…
LP Mimi

:-))

Ja, če ti zmanjka divjih idej, vprašaš otroke :-))

LP

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Bravooo:))) Enim slane, drugim z N U T E L O :))))

Jaz sem jih pa vnuku z veliko cimeta zmesanega s sladkorjem in samo malo skute, pa je slo v slast!

Lp Babi

Tudi jaz sem jih ta vikend naredila. Smo imeli zabavo. Sem jih naredila kar iz dveh kil skute, a so šle vse. Sem pa imela na razpolago tri okuse: navadne, z dodanim pršutom in z dodanimi artičokami. Niti pečt jih nisem utegnila, kot so izginjale.

Popolnoma izven konteksta, pa vendar … moja hči je pred kratkim jedla hrenovke z Nutello (meni se je obračal želodec, ona pa je vse s krožnika pomazala). Skratka – Nutella je zakon.

lp n.

kako pa jih pečete?
jaz imam ventilatorsko pečico in lahko pečem 3 pekače hkrati
enkrat sem pekla dva, pa se mi je zdelo, da se ni najbolje spekel zgornji, spodjni pa se je pripalil, tko da pečem samo po enega naenrat
to je pa potem premalo, ker ko dam na mizo, je takoj vse pojeto, naslednji pekač, pa se peče 30 minut

Tudi jaz imam ventilatorsko in pečem tri pekače hkrati. Jih pa vseke toliko malo premešam med sabo – hočem reč, pekač gor, pekač dol. Niso čisto vsi trije hkrati pečeni, a dovolj hitro eden za drugim. Ko gre prvi ven, pa takoj četrti noter in potem serviram na 5 – 10 min.

Tudi jaz pečem 3 pekače hkrati v ventilatorski pečici, nič ne mešam in vzamem vse tri naenkrat ven. Nisem opazila, da kaj ne bi bilo pečeno. Kaj vem, mogoče jih pa že tako ali tako bolj zapečem.
LP Mimi

Na koliko jih pa pečeš, ko pečeš vse 3 skupaj.

V originalu je prvih 10 minut na dobrih 200, potem še 20 minut na 180. Od začetka sem delala kar tako, potem pa mi je le kapnilo, da je treba na ventilatorski zmanjšati. Od začetka so res preveč porjavele.

Sedaj pečem prvih 8-10 minut na 190-200, potem zmanjšam na 160.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close