Najdi forum

Lazanja

Pozdravljene,

Ker sem šele začela kuhati na svoje, imam za vas izkušenke eno prošnjo. Jutri imam namen kuhati oziroma peči lazanjo, pa niti ne vem kako se to naredi. Včeraj sem kupila lističe od barile, pa me zanima ali jih moram prej skuhat preden vse skupaj naložim v pečico ali dam kar surove?

Lep pozdrav vsem skupaj

Te lahko daš surove. Jaz jih. Vedno lepo uspejo.
Lp

Na dno prvo nanesi bešamel, potem surove testenine, “golaž”, ki ga narediš pač tako kot ga imate radi in nato zopet bešamel, lahko ga potreseš s parmezanom in to ponavljaš.
Na zadnje na vrh položi testenine, ki jih premažeš z bešamelom (kar precej) in po vrhu na debelo posuj parmezan (cel zavojček), da se lepo zlato zapeče in potem lepo hrusta.
Jaz jo pečem celo uro pri cca 180 st.

Pri nas je redno na jedilniku, ker je to naša jed No.1.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.

Jaz dam na vrh rezine sira in prelijem z mešanico jajca in kisle smetane. Se tudi naredi super skorjica.

Eno čist začetniško vprašanje: kako naredite bešamel, po možnosti bolj lahkega, da te ne “zabije”?

Jaz sem že pred leti namesto bešamela iz moke začela dodajati naslednjo “omako” (seveda sem imela recept, da ne boš mislila, da sem kar na pamet delala): v kisli smetani sem 5 minut kuhala na majhne kvadratke narezano prešano šunko (šunka v tankih rezinah, kot za v sendvič) in začimbe – Vegeto ali pa le sol + suha zelišča po izbiri. Sliši se kot huda packarija, ampak izgleda čisto ok in hudo okusno je!
Ta “bešamel” sem uporabljala za mesno lasagno, pri drugih ga nisem preizkusila.

lp Polona

Za bešamel imaš verjetno recept tudi na škatli od lazanj.

Nikoli sestavin ne merim, zato ti lahko recept povem tako na oko.

Jaz ga naredim tako, da stopim nekaj masla (cca 10 dag), dodam cca 2 žici moke, premešam in počasi dolivam mleko (gre ga kar precej, mogoče liter), da dobiš lepo kompaktno zmes, tako gosto-tekoče.
Malo lahko tudi soliš, čeprav je mleko samo po sebi slano.

Hej!

Ce vpises v iskanje lazanja za tri leta nazaj, dobis veliko postov z navodili in recepti – vseh vrst lazanj. Lahko samo izbiras. Saj bi ti si poslala link, pa bi bilo dobro, da si sama preberes in izberes, kaj ti najbolj prija. Zlasti za zacetno kuharico zelo koristno. Tudi jaz sem zacela z natancnimi recepti in potem se veliko prakse.

Je vse, o besamelu, omaki, testenini…

Sicer jaz kupim tiste ploscice, ki se kuhajo; meni je bolj vsec.

Lep pozdrav Babi

Lazanjo delam le redko (ne vem zakaj, ker jo imamo vsi zelo radi), namesto bešamela pa dam kislo smetano pomešano s parmezanom.

jaz sem tudi tiste lazanje, ki jih ni potrebno predhodno kuhati malo prekuhala.

Delala sem tako, bolj sproti, imam bolj majhen pekač, pa sem vrgla 3 ploščice v vrelo vodo in pustila kakšne tri minute,vzela ven in položila v pekač, nato pa vrgla v vrelo vodo novo porcijo.

Bešamela pa nisem delala, mi ni ne vem kako dober

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close