Piškoti, ki bi jih delali otroci
Ker nisem ravno vešča pri peki slaščic, vas prosim, če mi zaupate kakšne piškote/kekse delate skupaj z otroci (da lahko tudi sami malo pregnetejo, jih oblikujejo, dodajo še kakšen mandelj/lešnik)?
Zelo bi bila hvaležna za kakšen hitri recept.
PS: V iskalniku sem našla resept za čokoladne cookies – ali so ti tudi primerni?
LP
Zamesiš testo iz 350 g moke, 250 g margarine, 100g kokosa, 7o g sladkorja v prahu in ščepca soli. Nato oblikuješ za oreh velike kroglice, daš jih na pekač in v sredino vsake kroglice s prstom ali ročajem kuhalnice narediš luknjico v katero daš malo trde marmelade. Pečene povaljaš v kristalnem sladkorju.
lp, Maja
tele piškote smo pred dvemi leti jedli na forumovskem Božičku. primerni so tudi za izdelavo z otroki. Če jih potem še malo okrasiš s čokolado in mrvicami in po dva (en manjši) zlepiš z marmelado dobiš pravo umetnino.
Masleni piškoti:
50 dag moke
20 dag sladkorja
1 vanili sladkor
2 rumenjaka
1 celo jajce
35 dag masla
Sestavine pognetemo v voljno testo in ga damo za cca 30 minut v hladilnik.
Nato razvaljamo in izrežemo piškote (zvezdice, lunce, medvedke). Pečemo na pekaču, obloženem z peki papirjem, v vnaprej ogreti pečici (cca 180stopinj) dokler niso ob robovih zlato rjavi.
Še tople lahko premažemo z marmelado in stisnemo po dva skupaj (kadar delamo lincerje).
Če delaš iz 1,1kg moke in 3 štručk masla
110 dag moke
43 dag sladkorja (jaz v prahu)
2 vanili sladkorja
4 rumenjake
2 celi jajci
75 dag masla
Forum je zaprt za komentiranje.