Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piškoti, ki bi jih delali otroci

Piškoti, ki bi jih delali otroci

Ker nisem ravno vešča pri peki slaščic, vas prosim, če mi zaupate kakšne piškote/kekse delate skupaj z otroci (da lahko tudi sami malo pregnetejo, jih oblikujejo, dodajo še kakšen mandelj/lešnik)?

Zelo bi bila hvaležna za kakšen hitri recept.

PS: V iskalniku sem našla resept za čokoladne cookies – ali so ti tudi primerni?

LP

Čokoladni kukiji so pravšnji za ta male, testo gre zelo lepo skupaj, hitro so gotovi in hitro pečeni.

Moja rada dela tudi kroglice; zmleti albert keksi, sladkor, čokolada v prahu, … ne vem recepta na pamet, naredijo se kroglice, ki se povaljajo v kokosovi moki ali v mrvicah.

Zamesiš testo iz 350 g moke, 250 g margarine, 100g kokosa, 7o g sladkorja v prahu in ščepca soli. Nato oblikuješ za oreh velike kroglice, daš jih na pekač in v sredino vsake kroglice s prstom ali ročajem kuhalnice narediš luknjico v katero daš malo trde marmelade. Pečene povaljaš v kristalnem sladkorju.

lp, Maja

tele piškote smo pred dvemi leti jedli na forumovskem Božičku. primerni so tudi za izdelavo z otroki. Če jih potem še malo okrasiš s čokolado in mrvicami in po dva (en manjši) zlepiš z marmelado dobiš pravo umetnino.

Masleni piškoti:

50 dag moke
20 dag sladkorja
1 vanili sladkor
2 rumenjaka
1 celo jajce
35 dag masla

Sestavine pognetemo v voljno testo in ga damo za cca 30 minut v hladilnik.
Nato razvaljamo in izrežemo piškote (zvezdice, lunce, medvedke). Pečemo na pekaču, obloženem z peki papirjem, v vnaprej ogreti pečici (cca 180stopinj) dokler niso ob robovih zlato rjavi.

Še tople lahko premažemo z marmelado in stisnemo po dva skupaj (kadar delamo lincerje).

Če delaš iz 1,1kg moke in 3 štručk masla

110 dag moke
43 dag sladkorja (jaz v prahu)
2 vanili sladkorja
4 rumenjake
2 celi jajci
75 dag masla

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close