Še enkrat fige:))
Takole, drage moje. Marmelada uspela, se vsem zahvaljujem za pomoč. Jo prinesem naslednjič na srečanje:))
Sem se pa spomnila, da je dobro , če vam še nekaj povem.
Ko grem takole kam na dopust , imam vedno probleme s prebavo. Drugače je vse okej, redno praznenje ….če pa sem kje…pa kot zakleto, ne gre in ne gre,
Če ima še katera take težave, imam preprost in zelo učinkovit recept. Sicer ga lahko uporabljate tudi doma, če ima kdo težave z zaprtjem:))
Suhe slive, suhe fige ( pol-pol ) in listi Sene ( kupim v lekarni ). Vse skupaj zmešam v multipraktiku, da dobim tako gosto, homogeno maso. Naredim klobaso, jo zavijem v folijo in dam v hladilnik. Po potrebi jo zvečer odrežem košček in pojem. Naslednje jutro grem na wc brez težav, nič ne zvija in nič ne boli. Školjka je pa polna…in fuuuul dobro dene:))))
Ne vem…od vseh stvari se mi zdi tole še najbolj naravno odvajalo.
Lepo se imejte, lep vikend
A.
Hej speedy!
Malo mimo teme,a imam eno vprašanje glede moke v “vašem” mlinu. V avgustu imamo še en teden dopusta,ki ga bomo izkoristili tudi za spoznavanje naše ljube Slovenije in ena destinacija bi bil vaš konec,pa mlin in seveda nakup moke. A se moraš kaj prej naročit,ali imajo odprto čez teden?
Hvala in lep pozdrav…
Živjo,
mlin je odprt vsak dan od 7 – 15, nič se ti treba naročat. Lahko me pa pokličeš in se jaz zmenim z njimi, pa še k meni na kofe priletite in gremo skupaj potem k njim. Pa kruh lahko kupiš, imajo najboljši koruzni kruh, kar se ga da kje kupiti. Po njihovem receptu so ga včasih pekli v arestih ( dokler so gospodje prestopniki še kaj delali ), potem so pa oni nekje staknili njihov recept. In sirovke…mmm, njami..:))
Se slišimo.
Pozdravčka
A.
No, jest bom pa samo tole dodala k figam:
suhe fige (malce večje) prerežem, vendar ne povsem, potem dam notri polovičko, če gre pa kar celo orehovo jedrce in spet stisnem nazaj. Vse skupaj potopim v stopljeno čokolado in ohladim!
Takšne sladice so pri nas dobili otroci, starši so pa namesto v čokolado figo potopili v šnopsek!!!
Zelo enostavna a okusna sladica!
Forum je zaprt za komentiranje.