Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ima kdo recept za torto iz zmrzovalnika?

ima kdo recept za torto iz zmrzovalnika?

Jaz še kar raziskujem torte za hčerin rojstni dan. Zdaj sem se spomnila, da bi bilo dobro narediti eno takšno, ki se je iz zmrzovalnika, da bi ostala za dlje, še za tiste zakasnele goste, ki ne pridejo ravno na dan praznovanja (še sreča, ker nas bo že itak preveč).

Jaz še sicer nisem jedla torte iz zmrzovalnika, sem pa to nekje tu zasledila. Kako pa to izgleda, ali ni biskvit potem zmznjen???

Ali bi bil dober kakršen koli biskvit in potem na primer namazano s sladoledom, ali kako to naredite???

hvala za kakšen dober recept ali idejo.

Lep večer, Pika

No jaz naredim takole:

Kupim kar oblate, ker so bolj krhki in se lepše režejo, ko je torta že malce zmrznjena. Tiste s temnim testom, kakavovim.

SADNO SKUTNA TORTA

Potrebuješ:
3 sladke smetane (mercator)
1 skuto (mercator)
3 vanilij sladkorje
1 žlico sladkorja
2 žlici ruma
1 oblate za torto (ta temne)
1 piksno ananasa
20 dag jagod (ali drugega sadja)

Zmiksam 3 sladke smetane, v katere dodam 3 vanilij sladkorje in 1 žlico navadnega sladkorja. Vmes zmiksam še 2 ŠLAG FIKSA, da pride masa bolj trdna. Ko je to zmiksano, dodam eno skuto (običajno mercatorjevo) in to premešam z žlico.

En oblat malce pokapam z ananasovim kompotom, v katerega sem prej zamešala malce ruma za aromo, nato dodam malo smetano s skuto, na smetano položim sadje (ananasove koščke) in nato še eno plast smetane. Na to položim še en oblat in postopek ponovim (ponavadi dodam tukaj drugo sadje nrp. jagode), na vrhu zadnjega oblata ga zopet pokapam s sokom od ananasa in premažem s preostankom smetane s skuto. Povrhu okrasim s tistim, kar imam pri roki in dam v zmrzovalno skrinjo za vsaj nekaj ur. Najbolje se reže napol zmrznjena in je zelo dobra. Po mojih izkušnjah takšno torto jedo vsi otroci, kupljene pa samo malo razbrčkajo, potem pa pustijo.

Če pa pogledaš malo nižje, mboš našla še nekaj receptov, ker se je še VČERAJ govorilo o ledeni torti.

Hvala obema, samo mene zanima ali se to res je iz zmrzovalnika, to ja biskvit zmrzne, pa tudi vse ostalo, kako pa lahko to potem ješ?
Jaz ne bi to porabila v enem dnevu, ko je še na pol zmznjeno, ampak tudi potem po par dneh, ko je že globoko zamrznjeno?!?!? Ali je tako v redu???

Hvala.

Jaz bi naredila takole: Prvim gostom bi odrezala del torte, ki jo nameravate pojesti in jo imela ves cas v hladilniku, ostalo pa takoj vrnila v zamrzovalnik, kjer bo pocakala na naslednje goste. Ne bi pa tega v nedogled ponavljala, kajti v vrocih dneh se lahko hitro kaj pritakne:)))

Biskvit se pa hitro odtaja v teh dneh.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close