Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Balzamični kis

Balzamični kis

V postih vidim, da je velikokrat omenjen balzamični kis.
Sicer nisem ravno začetnica v kuhinji, pa vseeno ne vem za kaj bi ga uporabila, očitno sem preveč mahnjena na klasiko, vendar sem pripravljena na nove kulinarične izzive.
Je to podobno kot np. vinski kis?

O balzamičnemu kisu je bilo že govora, pa mi trenutno ne dela iskalec. Poskusi še sama.
Uporabljam ga za vse solate, zadnje čase nam gre v slast samo še ta. Vem, da se uporablja tudi v sadnih kupah, nisem pa še poskusila.
Dostikrat ga uporabim tudi za začimbo posteljici iz rukole, na katero potem serviram polnjena jajca, paradižnike, mozzarelo ali kaj drugega. Je malo sladkastega okusa in se dozira v zelo majhnih količinah.
Res pravi balzamični kis se tudi težko dobi in tudi cena je temu primerna.
Te trgovinski primerki so bolj za silo, ampak ker ni drugega so čisto ok.

Avena je vse povedala:))) Samo se to: Je zelo staran kis in ima znacilen nekoliko sladkast okus. Vcasih imam obcutek, da zavoham med:)

Lep vikend Babi

pa tudi sicer, pravega balzamičnega kisa ne bi uporabljali kar tako vsak dan…nekateri dosežejo astronomske cene…sicer pa je pravi balzamični kis narejen iz mošta in ne iz kakšne skisane zadeve…
prave kise starajo tudi 20 let in sicer vsakih 5 let v drugem sodu (hrast,akcija,oreh,češnja..)

Zvala za odgovore.
Mislim, da ga za enkrat še ne bom kupila, ni mi všeč sladko-kisli okus.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close