Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kaj skuhati za jutri?

Kaj skuhati za jutri?

Vceraj sem si skuhala zelenjavno juho,ki jo bom pojedla danes v sluzbi,saj nimam casa it ven jest,ker imam prevec dela.Kaj naj skuham danes za jutri?Sploh nimam ideje,pa sem ze iskala po vasih postih.V sluzbi pa lahko pogrejem jed na manjsem kuhalniku.Hvala za ideje!Lp.

Barby, lani so bile prave klobase jedilnikov za kosila, ki smo jih pisale.
Mislim, da je bil naslov Kaj za kosilo?

Malo pobrskaj in bos dobila kaksno idejo.
Zelo rada imam na hitro preprazeno razno zelenjavo ( bucke, jajcevci, korencek, por, cebula…)
ali pa na zaru popeceno in v rahli oljcni marinadi.

Lep pozdrav

Lahko si pripraviš kakšno zelenjavno rižoto ali pa morda polpete iz bučk, ki jih ješ hladne. Recept je vpisan v bazo.
Pa kakšna testeninska solata ali pa solata s tuno in zelenjavo. Malo morje receptov je že vpisanih. Malo pobrskaj, ni vrag, da ne bo kaj tudi za tvoj želodček napolnit.

LP Julija

Polpete iz bučk? Sliši se slastno.
Bi bila tako prijazna in nam še enkrat napisala recept?

Tole je recept od Backa in gre takole:

Potrebuješ: 1 kg bučk, cca 300 gramov ovsenih kosmičev, 4 jajca, 3 čebule, peteršilj, sol, poper, vegeta, 2 pesti pšeničnega zdroba (ni nujno, so pa bolj rahli).
Priprava: Bučke opereš, olupiš (jaz jih ne lupim, če so mlade), naribaš in osoliš. Pustiš, da spustijo vodo.
Medtem na malo olja prepražiš čebulo, da postane zlata. Ožetim bučkam dodaš, prepraženo čebulo, ovsene kosmiče, zdrob, jajca in začimbe (jaz dodam tudi česen). Dobro zmešaš in pustiš stati kako uro, lahko pa tudi čez noč. Pečeš v teflonski ponvi na malo olivnega ali navadnega olja tako, da z žlico polagaš manjšo količino testa in jo malo potlačiš v ploščate zrezke. Pečeno je zelo hitro. Lahko pečeš tudi brez olja ali pa v pečici. Če pečeš v pečici oblikuješ malo debelejše zrezke in jih pečeš na 200 stopinj cca 20 minut.
Upam, da sem prav napisala, ker recepta v bazi nisem našla. Tole sem si enkrat spisala, ko je tekel pogovor na forumu.

Julija

Sem iskala,pa mi nekaj iskalnik nagaja:(
Sem prvič na tem forumu,pa,ko sem prišla do segedina,so se mi prav sline zacedile,in že vem,da bo to jutri:)
Polpete iz bučk pridejo čez vikend na vrsto 🙂
Hvala!

Ali bi lahko ovsene kosmiče s čim zamenjala, ime mi ni preveč všeč, sicer jih pa še nisem jedla in tudi ne kupila.

Hej!

Namesto ovsenih kosmicev dodas star kruh, namocen v mleku ali drobtine , kot za mesne polpete. Take zelenjavne polpete naredis tudi z blitvo, spinaco…in seveda parmezan:))

V tem letnem casu imam rada rizevo solato ( tuna, vlozene kumarce, cebulce, sir, sunka….) Recept je vpisan. Zelo osvezujoce in lahko naredis za dvakrat ali trikrat, ce je lepo spravljeno v hladilniku.

Polnjene polovicke paradiznika – s tuno, kuhanim rumenjakom, oljkami, kaprami in gorcico ali z zelenjavo.

Ce lahko pogrejes, so dobrodosle lazje zelenjavne enoloncnice – minestrice pa kak koscek mesa v njih.

Lp

Seveda, tako kot je rekla Babi, ovsene kosmiče lahko mirno izpustiš in dodaš kruh ali pa dobtine, pa morda še malo moke za vezavo, ni pa nujno, saj so notri tudi jajčka.
Sicer pa ovseni kosmiči niso nič posebnega. Nimajo nikakršnega “čudnega” okusa. Marsikdo jih sploh ne občuti. Npr. moji otroci, ki so bolj špičasti kar se hrane tiče, če bi vedeli, da so notri, verjetno ne bi jedli.
Dodajam jih tudi v kruhomatu pečen kruh. Pride super, tako sočno.
Poizkusi z manjšo količino, morda ti bo všeč.
LP Julija

Julija

Malo poprazeni – ovseni kosmici, preden jim dodas malenkost mleka, da se napojijo ( ali pa ne), so naravnost krasni, ko takole malo pohrusta pod zobmi. Lp

Ovsenih kosmičev v backinih polpetih sploh ne čutiš! Sama jih tudi dodajam v kruh, pa tudi filane bučke sem delala z njimi. Res ne pogruntaš da so notri. Zelo prevzamejo okus drugih sestavin, se mi zdi.

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close