babi- pehtr.potička-pomoč
Babi,
vedno pečem po tvojem odličnem receptu pehtranovo potico, ki sem si jo vedno želela- točno tako.
Zdaj pa se mi je že v drugo zgodilo, da ni več takšna kot vedno. Navadno je prišla rahla, in polna obenem, namaza se sploh ni videlo, le sem in tja pehtran…in čudovito rahla, kar puhasta, a nič suha….enostavno čudovita.
Zdaj pa…se vidi kje je namazano, in tam mi je ostalo “mokro” kot zlepljeno, tudi ob strani, kjer se držita en in drug štrukelj skupaj v pekaču- tudi tam je vse “mokro in zlepljeno”.
Le zakaj?????
Prav hudo mi je bilo, ker vem, kako odlična potičke je sicer to!
Morda bi vedela zakaj?
lp.nnat
Hej, Nat!
Mi je kar zal, da ti ni uspelo tako, kot si bila navajena. Glej, te dni smo jo tudi mi jedli; celo zamrznjena je cakala na goste …in bila je taka, kot sem je navajena.
Verjetno je zgornji odgovor pravilen; vlaznost moke res naredi svoje. Jaz zdaj kupujem univerzalno Farina- je res v redu.
Kako ti pa je vzhajalo?
Delam se vedno po istem receptu; le v toliko sem ga spremenila, da vcasih vzamem namesto sladke smetane kislo. je tudi zelo v redu in se malo lazje se namaze. Upam, da bodo drugic poticka ali strukeljci taki, da bos zadovoljna:)))
Lep pozdrav Babi
Čao,
ja, morda je res krivec moka…..ne vem.
Istočasno sem delala (tudi po tvojem odličnem receptu) še orehovo potico. Delala sem za hčero, z veliko dobre volje, kljub temu, da imam eno hudo vnetje in sem veliko preležala….in sem zato pozabila vmes, da se orehova še peče….
pekla se je ena mala potička kaki dve uri in še več. Na ene 180’C. Skorja se je skoraj zažgala- ostalo je bilo tudi malo bolj suho. A bila je zelo dobra vseeno, le vmes ponekod je bilo tudi mokro pod nadevom – in malo tudi tam posredi- ko je “luknja” v modelu.
Tudi jaz sicer uporabljam Farino- univerzalno. Babi, se spomniš- ko sem ti jaz rekla zanjo? No, in potem je ena povedala za moko Fina- univerzalna. Zdaj uporabljam obe (ker je prva avstrijska, sem jo rada zamenjala za drugo ;)))))) pa še cenejša je druga))))))
Tokrat sem pekla z eno drugo, mislim da primorsko, ki je sicer tudi dražja (če je to merilo???) in zgleda suha in zelo drobna, nič v kepicah. Sem jo pa tudi res presjala – ponavadi jo ne….
no, hvala za odgovore obema in veelikooooo dobrih potičk nam želim!
Forum je zaprt za komentiranje.