punce ali katera sama vzgaja petersilj,baziliko itd…
na balkonu imam baziliko in drobnjak /letos/. vcasih sem imela tudi rozmarin.sadike kupim na trznici /ponavadi ze v lonckih/ ,doma jih presadim v vecje in potem malo zalivam,malo bozam:)….pa uporabljam, seveda !
hci si je letos naredila svoje zeliscno korito,poprova meta, meta in melisa. izgleda lepo, se lepse disi !! 🙂 lp petra
Bazilika, drobnjak, majaron, koriander, citonska melisa, citronska trava (lemon grass) imajo svoje mesto na balkonu – proc od cvetja – ne zalivam z gnojili – ne skropim. Pozimi je vecina na okenski polici.
Petersilja nimam. V vecji posodi imam trajnice : rozmarin, pehtran, zajbelj, chili.
Razen koriandra, posadim sadike.
Vse lepo uspeva:) Lep pozdrav
Na balkonu sem v lončke posadila rožmarin, meliso, meto, pehtran, timijan, peteršilj, drobnjak. Pazim, da je vedno zalito, predvsem meta in melisa, letos je najlepši drobnjak, moja mama je zadnjič, ko ga je videla, zamrmrala, da je lepši kot pa njen na vrtu. Rožic nimamo, razen hermelike, ki pa jo včasih uporabimo v zdravilne namene; najlepše cveti timijan, drobnjaka sploh nočem odrezati, da bi letos vendarle zacvetel.
LP Neja
Forum je zaprt za komentiranje.