Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika punce ali katera sama vzgaja petersilj,baziliko itd…

punce ali katera sama vzgaja petersilj,baziliko itd…

Zivjo punce,sama nimam vrta ker zivim v mestu bi pa rada zacimbe vzgajala kar doma v lonckih saj sem slisala da je to mogoce cez celo leto?Ali katera ve kako…npr.petersilj,baziliko,rozmarin itd….

zelo bom hvalezna za nasvet

lp

kupiš začimbnice v lončkih, tudi na tržnici, postaviš na sončen/svetel prostor, zalivaš po potrebi in to je to.

na balkonu imam baziliko in drobnjak /letos/. vcasih sem imela tudi rozmarin.sadike kupim na trznici /ponavadi ze v lonckih/ ,doma jih presadim v vecje in potem malo zalivam,malo bozam:)….pa uporabljam, seveda !
hci si je letos naredila svoje zeliscno korito,poprova meta, meta in melisa. izgleda lepo, se lepse disi !! 🙂 lp petra

Jaz sem pa letos posejala petršilj. Ni prav dobro kalil. Verjetno ga bom kupila že kar posajenega. Imam tudi v Merkatorju kupljen majaron. LP Maja

Jaz imam v lončkih baziliko, koriander in rožmarin.

lp, Maja

Bazilika, drobnjak, majaron, koriander, citonska melisa, citronska trava (lemon grass) imajo svoje mesto na balkonu – proc od cvetja – ne zalivam z gnojili – ne skropim. Pozimi je vecina na okenski polici.

Petersilja nimam. V vecji posodi imam trajnice : rozmarin, pehtran, zajbelj, chili.

Razen koriandra, posadim sadike.

Vse lepo uspeva:) Lep pozdrav

Na balkonu sem v lončke posadila rožmarin, meliso, meto, pehtran, timijan, peteršilj, drobnjak. Pazim, da je vedno zalito, predvsem meta in melisa, letos je najlepši drobnjak, moja mama je zadnjič, ko ga je videla, zamrmrala, da je lepši kot pa njen na vrtu. Rožic nimamo, razen hermelike, ki pa jo včasih uporabimo v zdravilne namene; najlepše cveti timijan, drobnjaka sploh nočem odrezati, da bi letos vendarle zacvetel.

LP Neja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close