Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ali sem slepa ?-kokosova pita

Ali sem slepa ?-kokosova pita

Ali se ni pred časom govorilo o kososovi piti……ali je bila katera druga……..nekaj takega bi pekla za vikend ?……..mi katera lahko pomaga ?

Nekaj je Elina torta. Poiskusi s tem v iskalniku.

Lp, Ela S

Hvala, sem delal je 1A, rabim nekaj kar bo na pikniku se jedlo, pa ne sme biti iz smetane, ker bo 1 dan izven hladilnika, pa še od peke piškotov za prijateličino poroko ki je ostalo nekaj margarine in veliko kokosa……zaradi spremembe plana……

Hej, Kroki!

Za kokosovo pito ne vem; poznam kokosove rezine, ki jih ima moz zelo rad, je pa tudi smetanea – torej odpade.

Kaj bi mogoce bilo primereno korenckovo pecivo? Namesto orehov, primesas kokosove kosmice, po vrhu polijes s stopljeno temno cokolado in potreses se kokos. Ponavadi naredim oboje : pol je s kokosom, pol z orehi.

Prenese tudi izven hladilnika. Je obenem socno, a kompaktno, da se lepo reze. Recept je vpisan ze dve leti ali se vec nazaj.

Lep pozdrav Babi

Bom mal pošpegala……..pa sem očitno drugo pito zamenjala s kokosovo, ki je zrasla v moji domišljiji

Mal moram pospravt zaloge………pa kaj sladkega bi pojedli pa ne bi (eni hujšajo…..vsaj delno,….pojejo pa vseno)………pa še na en piknik smo povabljeni, gremo pa že en dan prej kampirat……in je v kamperju premajhen haldilnik za kakšno konkretno sladico….

Evo eno verzijo iz Kulinarike :

Kisla Kokosava pita tete Mimi:
Testo:
32 dag masla
4 rumenjaki
16 dag sladkorja
48 dag moke

Nadev:
6 velikih žlic goste marmelade
sok 2 limon
4 žlice kisle smetane
32 dag kokosove moke
32 dag sladkorja v prahu
4 beljaki
cimet in vanilijev sladkor

Zgnetemo krhko testo in ga razprostremo po dnu globokega pekača, ki smo ga pred tem oblekli s peki papirjem. Testu naredimo malce roba, da nadev ne bo zlezel mimo. Testo nekajkrat prebodemo z vilico.
Sok od limon zmešamo z marmelado in jo namažemo na še surovo testo. Beljake stepemo v sneg, vanj vmešamo sladkor, cimet, kokosovo moko, vanilijev sladkor in kislo smetano ter na lahko nadevamo čez marmelado.

Pečemo cca. 30 minut pri 180 – 200 stopinjah. Če se vam zdi, da postaja kokosov nadev prehitro temen, malo znižajte temperaturo. Čas pečenja pa je seveda odvisen predvsem od vaše peči.

Za rezanje pite na kose počakajte, da se ohladi in se nadev strdi, dokler je vroče vam bo namreč marmelada stekla ven.
Pita je slastna, predvsem pa za vsako rundo porabite kar veliko količino marmelade, torej je zelo uporabna, ko želite spomladi porabiti ostanke domačih marmelad.

Če ima kdo še kakšen predlog se priporočam…….

Po približno takšnem receptu delam jaz eno kokosovo pecivo (mislim,da so količine malce drugačne,jutri ti lahko prepišem svoj recept):

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hvala…..bi se pa priporočalo za tvoje pecivo…oz. recept, ki ga imaš doma….

Oj,

jaz sem po receptu za kislo pito tete Mimi naredila kocke za piknik prjšnji teden in je bilo super. Nobenega packanja, lepo v senci počakale cel dan in bile zelo pohvaljene.

Torej, le pogumno!

NN

Smejte se!

Tudi jaz sem to pecivo tete Mimi naredila prejšnji vikend za piknik. Zelo dobro se je obdržalo, bilo je zelo pohvaljeno in je kar hitro izginilo. Par koščkov, ki sem jih pustila doma, pa so še dva dni čakali pozabljeni v omari in so bili potem še vedno dobri. Pecivo je sočno, a še vedno se ga lepo prime v roko. Jaz sem sicer dala veliko manj kokosa kot piše ( ga ni bilo doma toliko, kot sem mislila), a je bilo vseeno dobro.

Evo recept,ki sem ga obljubila včeraj:

KOKOSOVO PECIVO

Biskvit:

5 jajc
12 dag sladkorja
1 dcl olja
13 dag moke
1 dcl mleka
1/2 pecilnega praška

V polovico mase daš kakav.

Krema:
1/2 litra mleka
13 dag sladkorja
2 vanilija
2 žlici moke
12 dag kokosa

Sladkor,vanilij,moko in kokos zmešaš skupaj (kot prašek za puding) in maso zakuhaš v vrelo mleko.

Najprej daš v pekač temno – kakavovo maso,jo pečeš cca 10 minut na 180 C,potem jo preliješ s kremo in svetlim biskvitom ter spečeš do konca.Na koncu ohlajeno pecivo še preliješ s čokoladnim prelivom.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Gre popoldne v knjigo receptov……….hvala…….bom definitivno, če ne ta teden probala v bljižnji prihodnosti…..

Evo nardila včeraj zvečer kislo kokosovo pito tete Mimi……pa je ful dobra…..sem se tokrat odločila za to ker, mi je ostalo ravno toliko masla, pa 2 več jajca gresta not…..pa velik cukra……….bilo doma vse razen kisle smetane…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close